Son günlerde gündemden düşmeyen, “Marmaray güvenli mi, değil mi?” tartışmalarına Marmaray’ın güvenlik hizmetlerini sağlayan Yavuz Güvenlik ve Koruma Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Arafat Bingöl de katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılan ve “Asrın projesi” olarak sunulan Asya ile Avrupa kıtalarını denizin altından demir yoluyla birbirine bağlayan Marmaray, gündemdeki yerini koruyor. Arıza haberleriyle konuşulan Marmaray, son olarak güvenlik görevlilerinin bir kadın ve bebeğinin yardımına koştuğu haberle gündeme geldi.

Marmaray’ın güvenlik hizmetlerini sağlayan Bahçelievler’deki BİNSAT Şirketler Grubu’na bağlı Yavuz Güvenlik ve Koruma Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Arafat Bingöl de, Marmaray ile ilgili iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. 1997 yılından beri sektörde olan, kamu ve özel sektörde güvenlik hizmetleri ve VIP koruma hizmetleri sağlayan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Arafat Bingöl, Marmaray’ın teknik ve fiziki güvenliği hakkında bilgi verdi.

Marmaray’ın hem teknik hem de fiziki açıdan güvenli olduğunu vurgulayan Arafat Bingöl, şöyle konuştu: “Biz orada çalışmalar sürerken de gösterilen hassasiyete şahit olduk. Bunun aksinin iddia edilmesi bazı kesimlerin provokasyonudur. Amaç; büyük projeye zarar vermek. Bu projeyi, bu güzel hizmeti, bu asrın projesini sabote etmek için bazı kesimler tarafından bu yapılıyor. Biz bununla ilgili ayrı bir ekip kurarak, gerekli önlemleri aldık.”

Sayın Başbakanın ‘Asrın projesi’ dediği Marmaray’ın her türlü güvenliği için çok hassas davrandıklarını anlatan Bingöl, “Elini vicdanına koyan bir vatandaş, oraya gidip Kazlıçeşme’den 14 dakikada Üsküdar’a geçebiliyorsa, orada o hizmetin, o emeğin karşılığını vermelidir” dedi.

MARMARAY HER AÇIDAN GÜVENLİ

Marmaray’da çalışan güvenlik görevlilerinin özel eğitim aldığını kaydeden Bingöl, sözlerini şöyle tamamladı: “Marmaray, asrın projesi olduğu için açılışa kadar personelimize önemli eğitimler verildi. İlkyardım eğitimi, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, yangın eğitimi, bomba, terör ve kimyasal saldırılar gibi çeşitli konuları içeren emniyet ve sabotaj eğitimi, asansör ve yürüyen merdiven kontrolü eğitimi, kamera ve güvenlik sistemleri eğitimi gibi teorik ve uygulamalı bilgi verildi. Kısacası Marmaray’da güvenliği sağlayan ekibimiz, tek kelimeyle donanımlı, her konuda eğitim almış personeldir. Şunu iddia ediyorum; Marmaray her anlamda çalışanlarıyla, teknik ekibiyle, sistemiyle dört dörtlük ve güvenli bir projedir.”