TÜKODER Samsun Şubesi 2. Başkanı Av. Erhan Çankaya, SMS ve internet yolu ile yapılan dolandırıcılık olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çankaya, son dönemde artış gösteren siber dolandırıcılığın çok kişiyi mağdur ettiğini söyledi.

'ŞİKAYETÇİ OLUNMALI'

Çankaya, siber dolandırıcıların cep telefonlarına SMS ile birlikte link gönderdiklerini belirterek, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, "Bu mesajlarda yer alan linkleri açanların telefonları dolandırıcılar tarafından ele geçiriliyor. Banka hesapları, sosyal medya hesapları bu kişilerin eline geçiyor. Bu nedenle tanımadığımız numaralardan gönderilen ve özellikle içeriğinde para gibi vaatler yer alan ya da, para kazandınız gibi mesajlarla gönderilen linklerin kesinlikle açılmaması lazım. Açanların ve telefonunda ki tüm bilgileri dolandırıcılara kaptıranlarında mutlaka siber suçlarla alakalı olarak şikayetçi olması gerekiyor." dedi.

Çankaya, siber dolandırıcılığın bir suç olduğunu ancak, bu kişilerin tespitinin de zaman aldığını kaydederek, mağduriyet yaşanmaması için en kesin çözümün SMS ya da farklı platformlardan gönderilen linklerin açılmaması olduğunu dile getirdi.

Haber Kaynak: Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.