Bu sene 45’incisi düzenlenen Apimondia 2017’nin (Dünya Arıcılık Kongresi) son gününde arıcılar Şile’de buluştu. Arıcılığın olimpiyatları olarak addedilen Dünya Arıcılık Kongresi’nin teknik kısmına ev sahipliği yapan Şile, 120 ülkeden uluslararası 500 arıcıyı ağırladı.

Apimondia 2017’nin (Dünya Arıcılık Kongresi) son gününde arıcılar Şile’de buluştu.İstanbul’un arıcılık merkezi haline gelen ve Kestane Balı ile dünyaya ün salan Şile’de arıcılar Oruçoğlu Mahallesinde kurulan arı kovanlarını ve Şile’de arıcılığı uygulamalı olarak yerinde inceledi.

Şile Belediyesi’nin yerel ürünleri desteklediği ve Şile’yi merkez nokta haline getirmek için ortaya koyduğu çabaların bir diğer göstergesi olan Yeniköy Arıcılık Merkezi de uluslararası arıcılar tarafından ziyaret edilen bir diğer yer oldu. Arıcılık merkezinde katılımcılara Şile’de arıcılığın, kestane balının ve yerel ürün üretiminin nasıl yapıldığı, gelişiminde hangi yolların izlendiği aktarıldı.

Yaklaşık 11 bin kovan ile arıcılık faaliyeti yürütülen Şile’ye ve Şile Belediyesinin arıcılık ile yerel ürünlere verdiği desteğe hayranlıklarını gizleyemeyen ziyaretçiler Belediye Başkanı Can Tabakoğlu’na ve Şile Belediyesine tebriklerini ilettiler.

Arı kovanları ve arıcılık merkezi ziyaretleri ile birlikte Şile Yeryüzü Pazarını’da ziyaret eden uluslararası arıcılar burada birçok yerel ve doğal ürünü tatma imkanı bulurken Şile’nin doğal ürünlerinden ülkelerine götürmek üzere alışveriş yaptılar.