Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası ve Bafra Ticaret Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasının açılışına katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Üreten Samsun'un Yıldızları' töreninde 500 sanayi işletmesi ve Türkiye'nin ilk bin ihracatçısı arasında yer alan iş insanlarına ödül verdi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olan ve İstanbul Sanayi Odası tarafından belirlenen Türkiye’nin İlk ve İkinci 500 Sanayi İşletmesi arasında yer alan 12, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı listesine giren 7 firmaya, düzenlenen 'Üreten Samsun'un Yıldızları' töreninde ödül verildi.

Ödül törenine Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, CHP Milletvekili Kemal Zeybek, İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Haluk Akyüz, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ile çok sayıda iş insanı katıldı.

Gerçekleşen ödül töreninde ise şu firmalar ödül aldı.
Yeşilyurt Demir Çelik Endüstrisi ve Liman İşletmeleri Ltd. Şti
Sampa Otomotiv San. ve Tic. A.Ş.
Ulusoy Un San. ve Tic. A.Ş.
Borsan Kablo Elektrik Aydınlatma İnşaat San. ve Tic. A.Ş.
Sürsan Su Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.
As Çelik Döküm İşleme San. ve Tic. A.Ş.
Unsan Un San. ve Tic. A.Ş.
Samsun Yurt Savunma San. ve Tic. A.Ş.
Adeka İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Yeşilyurt Enerji Elektrik Üretim A.Ş.
As Çelik Döküm İşleme San. ve Tic. A.Ş.
Erçal Fındık Otomotiv San. ve Tic. A.Ş.
Kavçim Çimento San. ve Tic. A.Ş.

Dilber BAHADIR