Ticaret Bakanlığı, yapılan piyasa gözetimi ve denetimleri sonucunda güvenlik riski taşıdığı belirlenen 4 farklı bebek giyim ürünü hakkında toplatma kararı aldı. Küçük aksesuarlarının kolayca ayrılması nedeniyle ürünlerin boğulma ve yaralanma riski oluşturduğu belirtildi.
4 BEBEK GİYİM ÜRÜNÜNE TOPLATMA KARARI
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, çocukların güvenliği ve tüketicilerin korunması amacıyla piyasanın takip edildiği bildirildi. Denetimler sonucunda küçük aksesuarlarının kolayca ayrıldığı tespit edilen 4 farklı bebek giyim ürünü için piyasaya arzın yasaklanması ve toplatma tedbiri uygulanmasına karar verildi.
GÜVENSİZ ÜRÜNLERE GÜBİS ÜZERİNDEN ULAŞILABİLECEK
Ticaret Bakanlığı, piyasadan toplatılan ve güvensiz olduğu belirlenen ürünlere ilişkin güncel bilgilere Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden ulaşılabileceğini bildirdi.
DENETİMLER SÜRECEK
Bakanlık açıklamasında, tüketici güvenliği amacıyla piyasa denetimlerinin yakından takip edildiği belirtildi. Güvensiz ürünlere yönelik denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceği kaydedildi.







