Türkiye Futbol Federasyonu, derbi sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararlarını açıkladı. Açıklamaya göre Beşiktaş JK Başkanı Serdal Adalı’ya 21 gün hak mahrumiyeti ve yaklaşık 2.7 milyon TL para cezası verildi. Kulübe ise farklı ihlaller nedeniyle toplamda 4 milyon lirayı aşan ceza kesildi.
FUTBOLCULARA PARA CEZASI
Beşiktaş forması giyen futbolculardan Vaclav Cerny’e 500 bin TL, Emmanuel Agbadou’ya ise 1 milyon TL para cezası verildi. Teknik Direktör Sergen Yalçın hakkında ise herhangi bir disiplin cezası uygulanmadı.
FENERBAHÇE’YE TRİBÜN CEZASI
Fenerbahçe SK’ye derbide yaşanan saha olayları nedeniyle 220 bin TL para cezası verildi. Ayrıca bazı tribünler için bloke cezası uygulandığı bildirildi.
DİĞER MAÇLAR DA CEZADAN KAÇMADI
Öte yandan Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmanın ardından da cezalar açıklandı. Trabzonspor’a yaklaşık 1.4 milyon TL, Galatasaray’a ise 1.2 milyon TL para cezası kesildi.
CEZALAR TEK TEK AÇIKLANDI
PFDK tarafından açıklanan cezalara göre:
Serdal Adalı: 21 gün hak mahrumiyeti ve yaklaşık 2.8 milyon TL para cezası
Emmanuel Agbadou: 1 milyon TL para cezası
Vaclav Cerny: 500 bin TL para cezası
Fenerbahçe: 220 bin TL para cezası
Trabzonspor: 1 milyon 280 bin TL para cezası
Boran Başkan: 120 bin TL para cezası




