TFF BAŞKANI NİHAT ÖZDEMİR NEDEN İSTİFA ETTİ?

Bir süredir eleştirilerin odağında olan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir istifa ettiğini açıkladı. Yayın ihalesi ve hakem krizi nedeniyle istifa kararı aldığı konuşulan Özdemir'in yerine gelecek isimler kulislerde konuşulmaya başlandı. 

2019 yılında TFF Başkanı olarak seçilen Özdemir'in görev süresinin dolmasına 1 yıl kaldığı öğrenildi.

nihat-ozdemir-1.jpg

SERVET YARDIMCI GÖREVİ YÜRÜTECEK

Özdemir'in yerine Başkan Vekili Servet Yardımcı'nın Haziran aydındaki genel kurula kadar başkanlığı yürüteceği gelen bilgiler arasında

NİHAT ÖZDEMİR KİMDİR?

Nihat Özdemir 5 Nisan 1950'de Diyarbakır'da doğdu. Evli ve 2 çocuk babası olan Özdemir Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden mezun. Üniversitedeyken Necmettin Erbakan'ın asistanlığını yaptı.

Nihat Özdemir, Limak Holding'in Sezai Bacaksız ile kurucu ortağıdır. 1976 senesinde LİMAK İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.yi kurmuş; Türkiye'nin baraj, sulama tesisleri, boru hatları, arıtma tesisleri, yollar ve fabrika işlerinin yapımını üstlenmiştir.

Nihat Özdemir, MKE Ankaragücü ve Fenerbahçe'de yöneticilik yapmıştır. Fenerbahçe'de Ali Şen ve Aziz Yıldırım yönetimlerinde yer aldı. Aziz Yıldırım yönetiminde uzun yıllar Fenerbahçe Başkan Vekili olarak görev yaptı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

nihat-ozdemir-1.jpg