Kanal S Televizyonu 1 Nisan itibariyle yayın hayatına başladı. Öncelikle şehrimize, bu kenti bir değer haline getiren a'dan z'ye bütün yaşayanlarına hayırlı ve uğurlu olsun. Yayın Kurulu Başkanımız Necdet Uzun’un dün kaleme aldığı yazısı, içeriği itibariyle her şeyi net bir şekilde gözler önüne serdi.

Yazının başlığı, yayın hayatına başlama günü olan 1 Nisan’a atfen “Ve Yayındayız” olması da bence içeriği itibariyle şehrimizin basın tarihine geçti...

Bu şehirde bazı konularda uzlaşmak belki kolay değildir ama benim için, şehrin yaşayan efsanelerinden birinin, heyecanı, coşkusu, inancı ve emeğine şahit olmak her zaman çok önemlidir...

Samsun dendiğinde akla gelenler, aslında şehrimiz için yapılması gereken ne varsa bir yol haritası olarak bize rehberlik etmektedir. Samsun demek meşale şehir demektir. Kurtuluş demektir. Samsun demek 19 Mayıs demektir...

Samsun demek öğrenci, eğitim, üniversite demektir. Samsun, doğa, doğal yaşam, deniz, sahil demektir. Bu şehir emek, ekmek, gelecek demektir...

Samsun, sanat demektir. Müzik demektir. Sanatçı demektir...

Samsun, geçmişten bugüne bu ülkenin en önemli simgelerinden biridir. Her zaman konuşulan büyük potansiyelin tam da adres şehridir. Konumu ve coğrafyasıyla sadece ülkemizde değil, dünyanın da sayılı şehirlerinden biridir.

Bu şehir, çocukluğumuz, sokağımız, mahallemiz, işimiz, yol ve yolculuğumuzun ismidir. Bizim rengimiz, neşemiz yani gökkuşağımızdır. Bu şehir bize verilen yaşam sürecini, hayatımız yaptığımız kader çizgimizdir.

Bu şehir kırmızıdır. Beyazdır... Bu şehir ülkemizin en büyük markalarından biri olan Samsunspor’dur. Renklerinde siyahın hüznünü, armasında Atatürk’ün ufkunu taşır. Bu şehirde sevmek, ömrünü vakfetmektir.

Samsun tarihtir. Mazidir. Anılardır. Hatıradır. Ancak bu şehri yaşatacak olan, bugün ve yarındır. İşte neden Kanal S sorusunun cevabı tam da bütün bunlardır. Bu cevabı oluşturmak ise duruş, irade ve sarsılmaz bir cesarettir.

‘Doğruların görünmeyen orduları’ vardır diyebilmek ise işte bu duruş, irade ve cesaret çizgisini oluşturabilen yüreklerde vücut bulur. Samsun Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Erkan Akyüz, merak edenler için söylüyorum, en büyük zenginliği duruşu olarak belirleyen bir Samsun Sevdalısıdır.

Kanal S işte bu duygu, düşünce ve irade ile yolculuğu yıllar önce başlamış olan bu şehrin ve şehrin sakinlerinin kendi hikayesi, kendi kanalıdır. Çaba, emek, alın teridir. Mücadeledir.

Samsunumuza hayırlı ve uğurlu olsun...