Terme'de Türkiye'nin En Büyük OSB'si İçin Kuruluş Süreci Başladı Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile birlikte yürüttükleri Süs Bitkileri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin resmi kuruluş sürecini başlattıklarını müjdeledi

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Samsun Valisi Zülkif Dağlı'nın ev sahipliğinde Terme Süs Bitkileri İhtisas OSB için hazırlanan fizibilite raporu sunum toplantısı gerçekleştirildi.

Kılıç, Türkiye'nin en büyük Süs Bitkileri İhtisas OSB'si için fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını belirterek resmi kuruluş sürecinin başlatıldığını bildirdi.

Terme Süs Bitkileri İhtisas OSB tamamlandığında 'Süs bitkileri' için yapılan Türkiye'nin en büyük OSB'si olacağına dikkati çeken Kılıç, "Ahmetbey Merası'nda yapımını planladığımız OSB'nin heyecanı içindeyiz. İlk etapta 100 milyonluk altyapı ve üstyapı yatırımının ardından, 150 milyonluk sera ve 600 milyonluk sanayi yatırımı ile birlikte OSB için toplamda 750 milyonluk bir yatırım, ilçemize kazandırılmış olacak." ifadesinde bulundu.

OSB için şimdiden 30 yatırımcıdan ön başvuru alındığını açıklayan Kılıç, şunları kaydetti:

"Son derece verimli bir ovanın tam ortasında yer alan ilçemiz değerli tarım arazilerine sahip. Bu bizim için büyük bir potansiyel. Kara yolu geçiş güzergahı üzerinde 2 havaalanı ve 2 limana yakınlığı ile ihracat ve ithalat açısında çok uygun bir bölgedeyiz. Tüm bunlar elbette yatırımcılar için büyük bir avantaj. Fizibilite raporunu tamamladığımız sera alanı için bugüne kadar 30 yatırımcıdan ön başvuru aldık bile. Projenin duyurusu yapılmasıyla birlikte yüzde 40 doluluk oranını yakaladık. Proje tamamlanmadan yüzde 100 doluluğa ulaşacağına gönülden inanıyorum. OSB tamamlandığında yaklaşık bin 500 hemşehrimize iş imkanı sunacak."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.