Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan ve en az 3 bin 500 kişiye iş kapısı olacak Karma OSB'nin 2 yıl içinde hizmet veremeye başlayacağının, Sera OSB'nin de onay aşamasından sonra kurulumu tamamlandığında bin 500 kadına istihdam sağlayacağının müjdesini verdi.

SÖZLERİMİZİ TUTTUK

Başkan Kılıç, Kanal S Haber Müdürü Gürkan Sarıkaya'nın sunduğu Seçim Vitrini programının konuğu oldu. 2019 yerel seçimlerinde sözünü verdikleri projelerin tamamına yakınını hayata geçirdiklerini kaydeden Kılıç, "Yerine getirdiğimiz vaatlerin yanı sıra birçok hizmeti de hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2019'a göre çok daha çok daha tecrübeliyiz. Vatandaşımızı daha çok tanıyor ne istediğini biliyoruz. Gelecek için çok daha ümitliyiz"dedi. 

TERSİNE GÖÇ BAŞLAYACAK

Trafik kazasında hayatını kaybeden astsubay Oğuzhan Tombuloğlu, Samsun'da toprağa verildi Trafik kazasında hayatını kaybeden astsubay Oğuzhan Tombuloğlu, Samsun'da toprağa verildi

Terme'nin göç veren bir ilçe olduğunu ve organize sanayi bölgesi (OSB) projeleriyle bu durumu tersine çevirmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Kılıç, "İlçemizde iki OSB kurulması için çalışmalar var. Hayaldi gerçek oldu. Karma OSB'nin müteşebbis heyeti kuruldu, protokol imzalandı. 28 Aralık 2023'te Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yer seçimimiz onaylandı, protokol imzalandı, tüzel kişiliğimiz kuruldu ve sicil numaramızı aldık. Artık Karma OSB'miz kuruldu. Hızlı bir şekilde imar planlarını yapacağız. 2 yıl içinde fabrikaların kurulduğu en az 3 bin 500 kişinin çalışacağı, 1 buçuk-2 milyarlık yatırımın geleceği bir OSB'miz olacak" diye konuştu. 

KADINLAR İSTİHDAM EDİLECEK

Sera OSB projesinin de onay aşamasında olduğunu kaydeden Başkan Kılıç, "Sera OSB, kesme çiçekçilik, süs bitkileri ve aromatik bitkilerden oluşacak, bin 500 kadının istihdam edileceği, bölgemize ivme katacak bir proje. Fizibilite raporları hazırlandı, bakanlıkta onay aşamasında" ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.