Terme, Samsun'a 58 kilometre uzaklıkta bir ilçedir. Hem tarihi hem kültürel zenginlikleri bulunan ilçe pidesi ile de meşhurdur. Tescilli olan pidesini diğer yöre pidelerinden ayıran en önemli özelliği hamurunun sarımtrak olması ve açık pide olarak servis edilmesidir. Eğer Terme'ye gezmeye gitmeyi planlıyorsanız Terme pidesinin tadına mutlaka  bakmalısınız. "Terme'de gezilecek yerler nerelerdir?" Terme gezinizde sizlere kılavuz olabilecek yerleri haberimizde bulabilirsiniz. 

terme.jpg

TERME'DE GEZİLECEK YERLER NERELERDİR?

Samsun'a 58 kilometre uzaklıktaki Terme ilçesi Birinci Dünya Savaşı sırasında Ermeni ve Rum çeteleri tarafından bombalanmış, fakat yöre halkı silahlanarak hakimiyet kurmuştur. Terme ilçesinin tarihi çok eskilere dayanır ve eski bir yerleşim yeri olarak kabul edilir fakat ilçe olması yaklaşık 75 yıl öncesine dayanmaktadır. 

TERME İLÇESİİİ.jpg

PAZAR CAMİSİ

İlçede ziyaret edilmesi gerekenlerin başında yer alan Pazar Camisi, Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşımaktadır. Terme'nin en önemli camilerinden birisidir.1840 yılında inşa edilmiştir. Caminin yan tarafında türbe bulunmaktadır. 1939 yılında minaresi yıkılan cami yapılan restorasyonla yeniden inşa edilmiştir.

GÖLYAZI- AMAZON ŞEHRİ

1200'lü yıllarda yaşadıkları düşünülen savaşçı kadınlara Amazon denilmekteydi. Terme çayının kıyısında yaşayan amazonlar bölgede uzun süre hakimiyet kurmuşlardır. burada heykelleri ve benzer yapıları görebilirler. Amazon Adası olarak da bilinen şehir, 2,5 dönüm üzerine inşa edilmiştir.

MİLİÇ ÇAMLIĞI

Akçay'a kadar uzanan bu çamlık, denizin mavisi doğanın yeşiliyle gezmeye gidenlere görsel güzellik yaşatmaktadır. Çamlığın denizi temiz ve güzel olduğundan ziyaretçileri deniz keyfi de yaşayabilirler.

TERME İLÇESİİİ.jpg

SİNENİT GÖLÜ

Terme'nin en güzel doğa yapılarından birisidir. İlçeye 25 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Çok fazla derin olmayan bu göl, yaz aylarında 1-1,5 metre derinliğe sahip olurken, kış aylarında ise derinlik 2 metreye kadar çıkmaktadır. Kartpostal gibi bir görüntüye sahip olan bu gölü mutlaka ziyaret etmelisiniz.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN