Samsun'un ilçeleri arasında yer alan Terme ve Bafra pirinçleriyle ünlü ilçelerdir. Peki bu Samsun'un ilçelerinin pirinçlerinden hangisi tercih edilmeli? Terme Pirinci mi, Bafra Pirinci mi hangisi daha lezzetli? işte cevabı...

Sadece Samsun iliyle sınırlı kalmayan Terme ve Bafra ilçelerinin pirinçleri Türkiye hatta dünya çapında ünlü pirinçlerdir. Samsun'un İlçelerinde verimli ovalarda yetiştirilen Terme ve Bafra pirinci Türkiye'de yetişen en kaliteli ve lezzetli pirinçlerdir.

BAFRA PİRİNCİ

Samsun'un Bafra ilçesinde hasat edilen, kalitesi yüksek ve boyutları standatlara göre büyük olmasıyla meşhurdur. Ayrıca çabuk piştiği bilinmektedir. 

TERME PİRİNCİ

Terme pirinci de tadıyla diğer pirinçlerden ayrılmaktadır. Terme pirinci de tıpkı bafra pirinci gibi çabuk pişmesiyle bilinir.  Terme pirincinin ekiç çalışmaları, mayıs ayında başlayarak eylül ayında yapılan hasat ile işlem son bulmaktadır. 

TERME PİRİNCİ Mİ, BAFRA PİRİNCİ Mİ DAHA LEZZETLİDİR?

Ülkemizde yetişen ve kalitesi, tadı, pişmesi dolayısıyla Terme ve Bafra pirinci, iri taneli olması ve yapılan pilavın tane tane ayrılması nedeniyle ülkemizde ve dünya çapında ünlenerek rağbet görmektedir. Samsun iline ekonomik anlamda büyük katkı sağlamaktadır. Samsunda üretilen bu iki pirinç arasında kalite anlamında benzerlikler olduğu için aralarında belirgin fark olmamakta fakat lezzeti kişiden kişiye değişmektedir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.