Gençlik ve Spor Bakanlığı girişimi ile Gençlik Merkezlerinde başlatılan Kitap Okuma Halkaları projesi Samsun'un Terme ilçesinde kitapseverleri bir araya getirdi. Kitap Okuma Halkaları projesi kapsamında bir araya gelen Termeli kitapseverler en son okudukları kitaplar ile ilgili sohbet ve söyleşi yaparak fikir alışverişinde bulundular.

Son zamanlarda kitap okuma sevgisi ile gündeme gelen bu anlamda düzenlenen etkinlik ve projelerle ile adından söz ettiren Samsun'un Terme ilçesi'nde Termeliler Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da katkılarıyla kitap okumaya teşvik ediliyor.

BAŞKAN KILIÇ 2 YENİ MÜJDE VERMİŞTİ

Terme'de altın günü mantığıyla 15 günde bir Kitap Günü düzenleyerek birbirlerine kitap hediye eden ve kitaplar üzerine sohbette bulunan örnek kadınları ödüllendiren Başkan Kılıç geçtiğimiz günlerde Terme'ye kitap kafe ve ktap park müjdesi vererek, "İlçemizde kitap okumayı teşvik etmek için yeni bir kitap kafe oluşturacağız. Çocuklarımız, öğrencilerimiz ve kitap okumayı seven hemşehrilerimiz, bu kafede gönüllerince vakit geçirip kitap okuyabilecek. Ayrıca, Belediye Meydanımızda yeni düzenlediğimiz parkımızı açık hava kütüphanesine çevirerek, kitaplık ve gazetelikler koyacağız. Hemşehrilerimiz gün içinde dinlenirken buradaki gazete ve kitaplardan faydalanacaklar" ifadelerini kullanmıştı. Başkan Kılıç ilçedeki iki yeni proje ile Termelileri kitap okumaya teşvik etmeyi amaçlıyor.