Terme Belediyesi’nin, Sanayi Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ve kalkınma ajansı ile birlikte yürüttüğü “Alternatif Tarım ile İstihdama Katkı Projesi” kapsamında kadınlar iş sahibi olacak. İlçede kurulan Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek istiridye mantarı kompost tesisinde iş sahibi olacak kadınlara eğitimler verilecek. 

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Kadınlara iş imkanı sunacak proje ile Terme Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, "Belediyemiz tarafından yürütülen Alternatif Tarım ile İstihdamın Artırılması Projesi kapmasında kadın üreticilerimize istiridye mantarı yetiştiriciliği kursu verilecektir. Başvuru şartları, 18 ila 50 yaş arasında kadın olmak, çalışmıyor olmak, emekli aylığı ve benzeri aylık geliri bulunmamak. Kayıtlar, 6-9 Eylül 2022 tarihleri arası mesai bitimine kadar AR-GE Birimine sahsen veya 0362 876 10 02 numaralı telefonla yapılabilecektir" ifadelerine yer verildi. 

DESTEK VERİLECEK

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Daha önce alternatif tarıma destek için Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek istiridye mantarı kompost tesisimizin yapımını tamamladık. Şimdi de Sanayi Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında onaylanan kalkınma ajansı destekli ‘Alternatif Tarım ile İstihdama Katkı Projesi’ kapsamında mantar üretim çadırlarımızın yapımına başladık. Bu yatırımla öncelikle İstiridye mantarı kompost tesisini daha verimli hale getirmeyi hedefliyoruz. Proje kapmasında ağırlık kadın istihdamı olmak üzere şimdilik 7 kişiye istiridye mantarı üretimi için çadır, malzeme ve ekipman desteği verilecek. Mantar üretimi konusunda eğitim verilecek" demişti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN