Çanakkale Valiliği tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü kapsamında özel olarak hazırlatılan gümüş yüzüklerden 1 numaralısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, 2 numaralısı ise Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hediye edildi.
Çanakkale Valiliği tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında özel olarak hazırlattırılan gümüş yüzükler, internet ortamında 191 lira 5 kuruştan satılmaya başlandı. Yüzüklerde, ay yıldız içinde Şehitler Abidesi, Arapçadaki ’elif’ ve ’vav’ harfleri kullanılarak yazılan 1915 sayısı ve 57. Alay’ın şeref yıldızı yer alıyor.
Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, “Çanakkale Savaşları’nın 100. yılına özel olarak hazırlanan prestij projelerden birisi olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 1915 yılında kazanılması nedeniyle özel tasarımlı yüzüklerden erkekler için bin 915, kadınlar için bin 915 tane yaptırıldı. Yüzüğün üst kısmında ay yıldız ve içinde Çanakkale’nin sembolü olan Şehitler Abidesi var. Yan tarafında 1915 sayısı var. Bu tarihteki 1 ve 9 rakamları, Arapça ’elif’ ve ’vav’ harflerinden oluşuyor. Bir devrin battığı ve bir devrin doğduğu yer anlamını taşıyor. Diğer yanda ise Mehmetçiğe Saygı Anıtı’nın sembolü bulunuyor. İç kısmında da 57. Alay’ın şeref yıldızı yer alıyor. Yüzüklerden bin 915 adet ürettirdik. Bunu hem erkekler hem de kadınlar kullanabilecek. Seri üretim yapıldı, içinde serileri var. Yüzüklerin 1 numarasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, 2 numarasının ise Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hediye edildi. Diğer yüzüklerin ise yine zaferin kazanıldığı 1915 yılı nedeniyle 191 lira 5 kuruştan internet ortamında satılmaya başlandı. Amacımız ilimizi uluslararası törenlerde ziyaret edecek misafirlerimize bu yüzüklerden birer tane hediye etmek” dedi.