Dünyanın en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST'in 4. gününde KANAL S mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Zülkif Dağlı TEKNOFEST'in son hızıyla devam ettiğini belirterek, KANAL S ekranlarında gençlere ve çocuklara TEKNOFEST alanını ziyaret etme çağrısında bulundu

"COŞKU ARTARAK DEVAM EDECEK"

3 günde 325 bin misafir ağırladıklarını belirten Vali Dağlı, "TEKNOFEST heyecanı Samsunumuzda hızla devam ediyor. 3 günde toplam 325 bin misafirimizi ağırladık. Bu gerçekten çok büyük bir rakam. Bugün itibariyla da  130-140  bin misafirimizi ağırlayacağımızı tahmin ediyoruz. Çünkü sabah saatlerinde çok müthiş bir kalabalık ve vatandaş girişi var şu anda. Çevre illerden çok gelen misafirimiz var. Değişik kentlerden gelen misafirimiz var. Özellikle gurbetçilerimizden, Avrupa ülkelerinden gelen misafirlerimiz var ve anayolda da baktığımız zaman zaten araç trafiğinden ve plakalardan bunu anlayabiliyoruz. Ancak güzel olan şu; şehrimizde herhangi bir trafik sıkışıklığı olmadı. Çünkü biz özel araçların girişini buraya girişini yasakladık ve ring seferlerle buraya taşıyoruz. Bu bize çok şey kazandırdı. Hiçbir vatandaşımız, misafirimiz bunalmadan ilk 3 günü geçirdik. Kalan 3 günü de bu şekilde tamamlayacağımızı düşünüyorum. Gayet güzel bir organizasyon oldu. Yarın bizim için daha da büyük bir gün. Sayın Cumhurbaşkanımız gelecek yarın. Buradaki misafir girişinin yarın çok daha fazla olacağını zaten biliyoruz. Çevre illerden ve ülkemizin değişik yerlerinden gelen misafirlerimiz yarın artacak daha da fazla ve inşallah daha da güzel bir gün olacak" ifadelerini kullandı.

"TEKNOFEST SON HIZIYLA DEVAM EDİYOR"

TEKNOFEST'in son hızıyla devam ettiğine dikkat çeken Dağlı, "TEKNOFEST son hızıyla devam ediyor ve Samsun'da bunu her şeyi ile hissediyor, neden? Çünkü TEKNOFEST'e gelen misafirlerimiz, sadece burada değil, akşamları ve sabahları yine Samsunumuzun değişik mekanlarında gezi rotalarını kullanıyorlar. Bu da hepimiz için mutluluk verici " dedi

KANAL S EKRANLARINDA ÇAĞRIDA BULUNDU

Kanal S'nin Samsun'da hem tek hem de en etkili basın yayın vasıtası olduğunu vurgulayan Dağlı, gençlere ve çocuklara KANAL S mikrofonlarından TEKNOFEST'i ziyaret etme çağrısında bulunarak, "Gençlerimizin, çok içinde hissettiği duygu. Çünkü gençlerimiz, teknolojiye çok meraklı. Milli ve yerli olma duygusu zaten içerimizde var. Onlarda, 'Bizde bunları üretebiliriz. Bunları üretenler tasarlayanlar, Türk insanları ve mühendisleri diyorlar. Çocuklarımızda bunları hissedecek kendilerinin de bunları çok rahat yapabileceklerini ve başarabileceklerini görecekler. Bu manada mutlaka her çocuğumuz, gencimizi ben buraya davet ediyorum. Kaldı ki biz bu organizasyonu yapıyoruz. Kırsal mahallelerdeki özellikle çocuklarımızın buraya gelmesi için belediyelerimiz ve kaymakamlıklarımızla ulaşım temini yapıyoruz.  Tüm kırsal kesimdeki çocuklarımız gelip burayı görsünler. Samsun'daki özellikle çocuklarımıza gençlerimize buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Çünkü sizin televizyonunuz Samsun'da hem tek hem de en etkili basın yayın vasıtası. Gençlerimiz çocuklarımız mutlaka TEKNOFEST alanına gelsinler, zaten gelince de ayrılmak istemeyecekler ve tekrar gelmek isteyecekler. İçindeki o ruhu ve heyecanı duyacaklarından eminim" şeklinde konuştu.

BAŞARI DİLEDİ

Dağlı açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

KANAL S'ye başarılar dileyen Vali Dağlı, "Başarılar diliyorum KANAL S televizyonumuza. Tüm basın-yayın mensuplarımıza özellikle Samsun'dan ve ülkemizin değişik bölgelerinden hem ulusal basın mensuplarımıza hem de Samsun televizyonumuza ve Samsun'dan basından arkadaşlarımızın tamamına özellikle teşekkür ediyorum. TEKNOFEST'in hep yanındalar, hep arkasındalar ve güzel desteklerini görüyorum" dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.