Geçtiğimiz hafta Karadeniz'in bazı bölgelerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sel felaketini de beraberinde getirdi. 

SAMSUN’U DA VURDU

Geçtiğimiz hafta şiddetli yağışlar sonucunda Samsun’un Salıpazarı, Çarşamba ve Terme ilçelerinde sel felaketi meydana geldi. İlçelerde etkili olan sağanak yağış sonrasında sanayi sitesini su basarken, ırmakların debisi yükseldi, çok sayıda iş yeri ve evi su bastı, bazı araçlar sular altında kaldı, tarım işçilerinin mahsülü sular altında kaldı. Giresun'da meydana gelen sel felaketinde ise 5'i asker 16 kişi suda kaybolurken, 10 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Çok sayıda yapının zarar gördüğü sel felaketinin ardından bölgede hasar tespiti ve bakım, onarım, yıkım çalışmaları sürüyor.

ÇİZMELERİ GİYDİLER 

SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram sel felaketi nedeniyle on kişinin can verdiği, çok sayıda yapının zarar gördüğü Giresun’da incelemelerde bulundu. Yanık ve Bayram Afet bölgesini ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

GİRESUN'UN YANINDAYIZ

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Giresun'da sel felaketinin yaşandığı afet bölgesini ziyaret ederek yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldık. Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan selin ilk anlarından itibaren hemen yardıma koşan  Samsun Büyükşehir Belediyemiz  tüm gücüyle  Giresun'un yanında." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Giresun’da 1 hafta önce şiddetli sağanak yağış sonucu meydana gelen, sel felaketinde 5'i asker 16 kişi suda kaybolmuştu. Çok sayıda yapının zarar gördüğü ve hasarın oluştuğu selin ardından, selin vurduğu köylerdeki hasar alan evlerini boşaltanlar, güvenli yerlerde sağlanan kira desteği ile yeni yaşamlarını kurmaya çalışıyor. Bölgede kayıp 6 kişiyi arama çalışmaları da sürdürülüyor.