Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar Kanal S Ana Haber Bülteni’nde Barış İpek’in sorularını cevaplandırdı. Togar " 2023 yılının sonunda hastanemiz ilçeye hizmet vermeye başlayacak." dedi.

"HASTANE 2023'TE HİZMETE GİRECEK"

Tekkeköy Devlet Hastanesi'nin 2023 yılının sonunda hizmet vermeye başlayacağını kaydeden Başkan Togar, "Özel bir teşekkürü hak eden önceki dönem Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan'ın, Samsun'a kazandırdığı yatırımlara bakarsak, kendisine çok büyük bir teşekkür borçluyuz. Samsun sayesinde toplamda 2 bin yeni yataklı hastanelere sahip bir şehir olacak. Bu çok ciddi bir emektir. Tekkeköy Devlet Hastanesi'nin yerini bir mucize olabilecek şekilde kısa dönemde hazırladık. İhalesi, yer teslimi, jeolojik etüdü yapıldı fakat inşaat aşamasında sürekli akan bir kaynak suyuna rastladık. Kaynak suyu bizim hastanenin projesini yenilememize neden oldu. Bu da belirli bir aksama yaşattı. Yüzde 65'i tamamlandı. Yeniden ihalesi yapılacak ve 2023 yılının sonunda hastanemiz ilçeye hizmet vermeye başlayacak. Biz 20-30 yataklı bir hastane öngörüyorken, 'Bu ilçeye 250 yataklı hastane yakışır' diyen Cumhurbaşkanımıza ayrı bir teşekkür ve şükran borcumuz var" ifadelerini kullandı.

"ÇARŞISINDA HUZUR OLAN BİR İLÇEYİZ"

Nüfusuna göre Türkiye'de en yüksek bütçeyi yapan ilçe belediyesi olduklarını iddia eden Togar, "Ben yaptığımız yatırımları konuşurken ayaklarımın titrediğini hissediyorum. 2022 yılı bütçemiz 175 milyon diye planladık ama 8. ayın sonuna geldiğimizde bu bütçeyi tamamlıyoruz. Muhtemelen 220 milyona çıkacak. Anahtarla o dükkanı açtığınızda ayda 20 milyon parayı bulmak zorundasınız, böyle bir bütçeyi gerçekleştirmek için. Ama bugün bir bakıyorsunuz. Karadeniz'in 7,5 kilometrelik en uzun bisiklet, spor ve yeşil yolunu yapıyoruz. Olimpik yüzme havuzu inşaatı, bin kişilik ilçe stadı inşaatı devam ediyor. İlkokul yapıp Milli Eğitim'e armağan ediyoruz. Bu ilçede bugün 39 mahallesindeki bütün okulları köy konağına dönüştüren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve müftülüğe devreden bir belediyeyiz. Çeşitli mahallelerde halı saha yapıyoruz. Yol çalışmalarına son hızla devam eden bir belediyeyiz. Bu ilçe herkesin mutlu ve keyifli olduğu bir ilçe olacak. Bu ilçe 10 yıl önce birbirini ötekileştirdiği fakat bugün çarşısında huzur olan bir ilçe" şeklinde konuştu. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.