Ağrı’da son günlerde oldukça etkili olan soğuk hava nedeniyle kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlar evlerini ısıtmak için sobacılara akın etti.

Ağrı’da yüksek kesimlerde ve yaylalarda etkili olan kar yağışı ve soğuk yerini güneşli havaya bıraktı. Geceleri hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü kırsal alanlarda vatandaşlar soğuktan korunup ısınmak için, bugün havanın güneşli olmasını fırsat bilerek kent merkezinde bulunan sobacılara akın ettiler. Vatandaşlar önümüzdeki günlerde havaların daha da soğuyacağını belirterek aldıkları sobaları evlerine götürdüler. Eski Van Caddesi’nde 45 yıldır sobacılık yapan Sıtkı Karakaş, soğuk havaların bu yıl bir anda bastırdığını ve beklenmedik bir şekilde vatandaşların sobalara talep gösterdiğini söyledi. Soba satışlarında patlama yaşandığını dile getiren Karakaş, satışlardan oldukça memnun olduklarını belirtti.

Yaz mevsimi boyunca soba yaparak kışa hazırlandıklarını vurgulayan Karakaş, “Ben 45 yıllık soba ustasıyım, çocukluğumdan bu yana sobacılık işi içerisindeyim. Ailemin geçimini soba yaparak sağlıyorum. Son günlerde Ağrı’da havalar çok soğudu, bu soğuk havayı kimse beklemiyordu. Birçok yerde kar yağdı, geceleri hava zaten çok soğuk oluyor. Bu yıl hava genelde çok sıcak geçti, hatta hiç yağmur yağmadı diyebiliriz. Son günlerde yaşanan soğuk hava nedeniyle özellikle uzak köyler ve kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlar önümüzdeki günlerde yaşanacak soğuk havalara karşı önlem almak için soba almaya geliyorlar. Şu an sobalara yoğun bir talep var. Her ne kadar soğuk havalar bizi olumsuz etkilese de sobaların satılması bizi oldukça liradan alıcı buluyor” dedi. Mutlu ediyor. Soba fiyatlarımızda 70 liradan alıcı buluyor” dedi.