Konak Belediyesi ‘İzmir’e bir melek, aramıza hoş geldin bebek’ projesiyle 5 ayda bininci bebeğe ulaştı. Başkan Tartan projeden yararlanmak isteyen yeni doğum yapmış annelerin veya yakınlarının 489 49 21 ve 444 35 66 numaralı telefonu arayarak bilgi vermelerin istedi.

Konak Belediyesi’nin mart ayında başlayan ‘İzmir’e bir melek, aramıza hoş geldin bebek’ projesiyle beş ayda bin bebeğe ve anneye ulaşıldı.

1000. bebek Basmane semtinde oturan Aras çiftinin bebekleri Sıdıka Aras oldu. Anne Azize Aras’ı (21) evinde ziyaret ederek Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan adına yeni doğan hediye paketini ulaştıran Halkla İlişkiler çalışanları, her gün onlarca bebeğe ‘Hoş geldin’ diyor. Komşusunun haber vermesi üzerine Azize Hanım’a ulaşan Konak Belediyesi, hediyeleri Azize Hanım’a sundu. Sürpriz karşısında şaşıran ve mutlu olan Azize Aras, Başkan Tartan’a teşekkür etti. Eşi Seraç Aras’ın (39) lunaparkta çalıştığını ve bir yıl önce evlenerek Mardin’den İzmir’e gelin geldiğini söyleyen Azize Aras, “Komşum bu etkinliğinizden bahsetmişti ama bu kadar çabuk geleceğinizi düşünemedim. Kızım 4 aylık oldu. Ben çalışmıyorum, kirada oturuyoruz, hayat şartları çok zor. Bize katkı sağladığı için Başkan Tartan’a teşekkür ederiz, bizi çok mutlu ettiniz” dedi.

ANNE VE BEBEĞE HEDİYELER

Konak İlçe sınırlarında doğan bebeklerin ilk ihtiyaçları olan; biberon, emzik, bebek bezi, ıslak mendil, alt açma bezi, mama önlüğü, şampuan, çamaşır deterjanı, Hipp bebek maması, rezene çayı, anne için; göğüs ve kadın pedi, steril süt torbası, göğüs ucu çatlak kremi ve anneyi bilgilendirme kitapçığı, nazar boncuğu ile Başkan Tartan’ın kutlama mesajının yer aldığı mektup her gün onlarca aileye ulaştırılıyor. Unibaby, Mamajoo, Mina Bebek Mağazası, Lonsinoh ve Can Bebe’nin katkılarıyla hazırlanan paketler şık ambalajı içinde anneye sunuluyor.

Anne ve babaları mutlu günlerinde yalnız bırakmamaya özen gösterdiklerini ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, vatandaşların iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmayı ilke edindiklerini, doğum yapan her aileye de en kısa zamanda ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Tartan, “Gelir durumu ne olursa olsun ayrım yapmadan yeni doğum yapan anneleri ziyaret ederek tebrik ediyor ve aramıza katılan meleklere minik hediyelerimizle ‘Hoş geldin bebek’ diyoruz. Mart ayından bu yana aralıksız devam eden proje kapsamında 1000 bebeğe ve anneye ulaştık, ulaşmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Tartan, yeni doğan her bebeğe ulaşılmak istendiğini belirterek yeni doğum yapmış herkesin veya yakınlarının 489 49 21 veya 444 35 66 numaralı telefonu arayarak bilgi vermelerini istedi.