Hayata geçirdiği projelerle bütün Türkiye’de adından söz ettiren Yenimahalle Belediyesi, örnek çalışmalara imza atıyor. 2013 yılından beri dur durak bilmeden her kapıyı çalan saha ekibi, ilçe sakinlerinin sorunlarını elektronik ortamda kayıt altına alarak kurulan merkez ofise iletiyor.

Yenimahalle’de vatandaşların şikâyetlerini elektronik ortamda kayıt altına alarak kısa zamanda çözüm üretilmesini sağlayan saha ekibi, vatandaşın yönetime katılması ve şeffaf belediyeciliğin uygulanması açısından büyük önem taşıyor. Çalışmalarını Ata Mahallesi’nde sürdüren 40 kişilik ekip, özel donanımlı 6 araç ile sokak sokak tüm ilçeyi gezerek ilçe sakinlerinin şikayet ve taleplerine 48 saat içerisinde cevap verilebilmesi için hız kesmeden çalışıyor. Bütün mahallelere ve hanelere ulaşmak için haftada 7 gün çalışan ”Sizin İçin Çalışıyor Birlikte Yönetiyoruz” ekibi, günde 300 evin kapısını çalıyor. Toplanan veriler, merkez ofis aracılığı ile ilgili müdürlüğe iletilerek vatandaşa en kısa sürede dönüş yapılıyor.

Göreve geldiği günden beri kimseyi ötekileştirmeden eşit yurttaşlık bilinciyle hizmet verildiğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “10 yıldır ilçemizi vatandaşlarımızla birlikte yönetiyoruz. İlçe sakinlerimizin yararına olmayan hiçbir projeye imza atmadık, hayata geçirmedik. Üretilen tüm projeler Yenimahalle’nin yaşamaktan keyif alınan bir ilçe olarak kalması için planlanan çalışmalardır. Vatandaşlarımızın belediyenin görev alanı içerisinde olan sıkıntılarını bizzat kendisinden dinleyerek çözüm yolu bulmak ve bunu kısa bir sürede sonuca ulaştırmak açısından bu projeye büyük önem veriyorum. Ben yaptım oldu demiyoruz, Yenimahalle’yi birlikte yönetiyoruz” dedi.