Bursa’nın Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’i ziyaret eden ünlü işletmeci Özgür Şef, ilçe hayvancılığına ve üreticilere katkı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Türkiye ve yurt dışında yatırımları bulunan Özgür Şef, Bursa’nın Yenişehir ilçesine yapacağı yeni yatırımlar ve yapacağı projeleri hakkında Belediye Başkanı Süleyman Çelik’i ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Süleyman Çelik, “İlçemiz tarım ve hayvancılıkla iştigal eden farklı bir ilçedir. Hayvancılıkta ilçemizde tahmini 30 bin civarında büyükbaş, 60 bin civarında ise küçükbaş hayvanımızın olduğu bir gerçek. Hal böyle olunca farklı farklı bölgelerde hem ticari, hem de farklı maksatlarla yetiştirilen hayvanlarımızın bütün Türkiye’ye hitap eder duruma geldiğini hepimiz biliyoruz. Özgür Şef ile de hem yerleşim, hem de bundan sonra farklı projeler ve buradan çıkacak olan hayvanların değişik bölgelerde değerlendirilmesini görüştük. Kendileri ülke genelindeki yatırımları ile bu konuyu belirli bir noktaya getirmişler. İlçemizle ilgili hayata geçirecekleri projeleri ile ilgili olarak bizler kendilerine destek vereceğimizi ifade ettik. Gelecekte belirli projelere ortak olacağımızı da ifade ettik. İhale aşamasına gelen yapacağımız mezbahamızın da gelecekte birlikte kullanılması söz konusu olabilir” diye konuştu.

Özgür Şef, “Yenişehir’de başkanından köylüsüne kadar herkes yatırımcılara inanılmaz bir destek veriyor. Bizim Yenişehir’le ilgili hedefimiz, İstanbul’da bulunan kombine et entegre tesislerimizi buraya taşıyarak, ülke geneline buradan üretim yaparak daha da büyümek. Önümüzdeki günlerde hem et ırkı için limuzin, hem de kombine ırkı için simentallerimiz ile Romanov ve merinos koyun ırkları Yenişehir’e gelecek ve bu akış devamlı olacak” dedi.