Kurulduğu günden beri Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğini yürüten Doç. Dr. Asım Balcı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı.

2010 yılında kuruluşundan bu yana Ankara Kalkınma Ajansı’nın Genel Sekreterlik görevini yürüten Doç. Dr. Asım Balcı, 22 Temmuz 2013 tarihi itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda bakanlığın en önemli projelerinden biri olan Fatih Projesi’nin koordinasyonunu yürütecek olan Balcı’nın ataması eğitim dünyasında büyük bir memnuniyet oluşturdu. Balcı, Türkiye'nin en son kurulan kalkınma ajansı olmasına rağmen en başarılı ajanslardan biri olmayı başaran Ankara Kalkınma Ajansı’nın bu başarısında büyük emek harcadı. Balcı, Ajansın kuruluşundan bugüne kadar kurumsallaşma çalışmalarından, destek programlarının oluşturulması ve yürütülmesine, bölge planlarının oluşturulması, üniversite sanayi işbirliklerinin arttırılması, Ankara’nın yurtiçi ve yurtdışında tanıtılması gibi birçok önemli çalışma yürüttü.

Balcı’nın ayrılması ile boşalan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğine ise Ajansın Program Yönetim Birim Başkanı Süleyman İslamoğlu vekalet ediyor. 2014-2023 Ankara Bölge Planı hazırlıklarının tamamlanarak taslak planın Kalkınma Bakanlığına gönderildiğini ifade eden İslamoğlu, Ajans faaliyetlerinin artarak devam edeceğini belirtti. İslamoğlu, Ankara’da yaşam kalitesinin artırılması konusunda birçok yeni çalışmanın önümüzdeki günlerde Ankara Kalkınma Ajansı tarafından hayata geçirileceğini vurguladı.