Edin Dzeko, Dusan Tadic, Becao, Djiku, Ryan Kent, İcardi, Angelino, Bakambu, Zaha, Onana, Rebic, Amartey. Bu sezon Terndyol Süper Lig’de boy gösterecek dünya yıldızı yeni transferler. 
2023-2024 sezonunda şampiyonluğu kovalayacak Fenerbahçe ve Galatasaray kesenin ağzını açarak kadrolarını oldukça güçlendirdi. Şampiyonluğun diğer iddialı takımı Beşiktaş, transferde bir ölçüde onlardan geride kaldı.
Nelsson, Zaniiolo Mertens, Torreıra, Batshuayi, Miha Zajc, Ferdi Kadıoğlu, Aboubakar, Gedson Fernandes gibi geçen sezonun başarılı oyuncuları ile birlikte yarın başlayacak Süper Lig’de coşkulu ve renkli maçları izleyecek taraftar. Premier Lig ve La Liga’daki benzer maçlara bu sezon çok tanık olacağız Süper Lig’de.        
10 sezon şampiyonluğa özlem duyan, önceki transferlerden ötürü taraftardan epeyce eleştiri alan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, adeta gözünü kararttı. Uzun yılların özlemini dindirmek isteyen Koç, mutlak şampiyonluğa ulaşma adına güçlü kadro oluşturdu, Daha da gelecek oyuncular var gibi. 
İsmail Kartal’ın önderliğinde Avrupa Konferans Ligi’nde final oynamayı amaçlayan Kanarya’da öncelik doğal olarak Süper Lig birinciliği. Eğer amaçlanan başarı gelmezse 2024 Haziran ayında yapılacak genel kurulda koltuğunu yitirebilir Ali Koç. İşte bundan ötürü transfer hovardası Fenerbahçe.  
Geçen sezonun şampiyonu Galatasaray da ezeli karşıtından geri kalmadı. Özellikle Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edebilmek için önemli transferlere imza attı. Erden Timur’un bireysel becerisiyle Fenerbahçe’nin elinden Zaha’yı kaptı Cimbom. Avrupa’da başarılı olmak öncelikli hedef. Tabii Fenerbahçe ve Beşiktaş ile yarışacağı şampiyonluk ipini bir kez daha göğüslemek olmazsa olmazı.
Bütçesinden ötürü transferde iki ezeli karşıtından geri kalan Beşiktaş, Şenol Güneş’in istediği oyuncuların tümünü kadrosuna katamadı. Bundan ötürü lig yarışında bir ölçüde zorlanacak gibi. Her zaman olduğu gibi coşkulu taraftarını arkasına alacak Kara Kartal. Transfer yetersizliğinden ötürü taraftarın oldukça hışmına uğradı başkan Ahmet Nur Çebi. Eleştirileri dindirmek isteyen yönetim transfer dönemi sonlanmadan yıldız oyuncuları kadrosuna katabilir.
Önceki sezonun şampiyonu Trabzonspor pahalı transfer yerine mütevazı kadro oluşturmayı yeğledi. Yönetim önümüzdeki yerine gelecek sezonların planlamasının peşinde.
Süper Lig’in yeni takımı Yılport Samsunspor ile Başkent temsilcisi Ankaragücü, ligde ilk 10 içinde kalabilecek kadro oluşturdu. Ligin en coşkulu taraftarına sahip her iki kulübün transfer ettiği oyuncular kalburüstü nitelikte. 
Korkulu rüya görmek istemeyen Ankaragücü ve Samsunspor’un en büyük gücü kuşkusuz yine 90 dakika susmadan takımını destekleyecek taraftarı olacak. Lige renk katacakları aşikar.
Futbol keyfi bir başkadır. Bu sezon gelen dünya yıldızlarıyla o keyif daha da artacak. Oyuncusu, taraftarı ve yönetim ile 2023-2024 Trendyol Süper Lig’de çok zevkli maç ve görüntüler bizi bekliyor. Hoş geldin futbol. Çok özlemiştik seni.