TED Samsun Koleji öğrencileri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı iki haftalık yoğun bir program ile kutladı. Anaokulundan liseye, tüm kademelerde çeşitli etkinlikler ve teneffüslerdeki marşlarla, 19 Mayıs bilinci aşılanan öğrenciler, inançla kazanışmış bu vatanın bekçileri olduğunu 19 Mayıs coşkusu ile katıldıkları etkinliklerde gösterdiler.

TURNUVALAR YAPILDI

Ortaokul ve lisede düzenlenen münazara etkinliklerinde öğrenciler, seçtikleri konuları yaklaşık bir hafta boyunca öğrenci ve öğretmenlerden seçilen jüri ile değerlendirildiler. Fikirleri ispatlara dayanarak savunmaları, tartışmadaki zarafetleri ile alt sınıflardaki öğrencilere örnek oldular. Ortaokul biriminde hafta boyunca masa tenisi, voleybol, basketbol, ayak tenisi, futsal, futbol turnuvaları yapıldı ve tüm öğrenciler spor etkinliklerinde yarıştılar. Lisede ise beach voley, doğa yürüyüşü, ayak tenisi, futbol turnuvaları yapıldı.

BURSLULUK FONUNA DESTEK

6. Sınıf öğrencilerinin sosyal bilgiler dersinde hayallerini tasarladıkları proje ödevleri, ilkokul öğrencilerine sunuldu. Ortaokul ve Lise Global Citizenship Club üyeleri, yaşama dair duyarlılığı ön plana çıkardıkları çalışmalarına ek olarak TED Tam Eğitim Bursluluk Fonu’na da katkıda bulunmak amacıyla bir kermes düzenlediler. Kulüp üyelerinin elleriyle yaptığı hazırlıklar, bursluluk fonu için öğrencilere sunuldu. 

KARDEŞ OKUL DA KUTLAMALARA KATILDI

Dün sabah saatlerinde başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ise TED Samsun Koleji Spor Salonu’nda gerçekleşti. TED Samsun Koleji'nin kardeş okulu Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu ile el ele verilerek yapılan kutlamada coşku ikiye katlandı. Programda konuşan Lise Müdürü Ramazan Güney, "Gençliğin kendi meziyetlerinin farkına varmış, vatansever ve olgun yetişimi için Türkiye’nin dört bir yanında eğitim yuvaları olan Türk Eğitim Derneği'nin Samsun meşalesi TED Samsun Koleji, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ve emeği ile temellenen bu güzide kurumda vatanın kurtuluşu için canını hiçe sayan ecdadın kıymetini hep bilecek ve bayramları hep böyle coşkuyla kutlayacaktır. İlk adımın 103. yılı kutlu olsun" ifadelerini kullandı.  Programda her iki okulun da sunduğu gösteriler izleyenleri gururlandırdı.

Elçin ABDİK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.