Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Tarımda ara eleman ihtiyacı için çalışma başlattık. İlkini Samsun’da yakın zamanda bunu gerçekleştireceğiz" dedi.

YAKIN ZAMANDA HAYATA GEÇECEK

Tarım sektöründe ara eleman sorununun giderilmesi için çalışma başlatıldığını belirterek, “Millet olarak tek çözüm üniversite mezun olmaktan geçtiğini görenlerin doğru olmadığını ve ara elemana ihtiyaç olduğunu sonradan fark ettik. Meslek liselerinin başına gelenlerin ne olduğu burada ifade etmek istemiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol imzaladık. Tarımda ilgili ara eleman ihtiyacı için çalışma başlattık. İlkini Samsun’da yakın zamanda bunu gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

'KIRSAL CAZİBE MERKEZİ OLACAK'

Dünyada tarımsal işletmelerin önemli bir kısmının aile işletmeleri olduğunu vurgulayan Kirişci, "Amerika'da yüzde 65 tarımsal işletmeler aile işletmeleridir. Bizde maalesef kırsalda ‘Bizim kız kesinlikle tarımsal evlenmek istemiyor gözü şehirde’ diyorlar. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da özellikle kadının sosyal güvenceye kavuşturulması ve kırsalın cazibe merkezi olması noktasında da bir çalışmamız var. Kadın şu açıdan önemlidir. Kadın ailenin merkezinde duruyor. Kadını kırsalda tutarsak ailenin diğer birimleri de kırsalda olacaktır."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.