Geçen haftanın en önemli gündemi gerek yaygın gerekse yerel basında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Tarım Kreddi Kooperatifleri marketlerinde indirime gidileceğine ilişkin açıklamasıydı...

Hatta o listeye göre indirim uygulanan ürünler şöyle belirtilmişti: “Makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ayçiçek yağı, zeytin yağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi”...
Bu noktada bizim gazete de "Ucuzluk var" başlığıyla "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine Samsun'da 25 Tarım Kredi Kooperatifi marketinde bugünden itibaren çok sayıda ürün, indirimli olarak satılmaya başlandı" şekilde durumu okuyucularına duyururken, Kanal S mikrofonlarına değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar da düşüncelerini şöyle dile getirmişti: 

"-Tarım Kooperafitifi marketlerinden sık sık alışveriş yapıyorum en az 15-20 lira diğer marketlerden uygun. Sıvı margarin yağı aldım piyasadan 20-30 lira daha eksikti. Bu hafta gelecek indirimlerden sonra da buraya gelmeyi düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız bu konuya el attığı için de kendisine teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşların hayat standartlarının artmasını istiyorum.

-Diğer marketlerle buranın arasında fark var. Burası indirime girerse diğer marketlerde zorunlu olarak indirime gireceklerdir. Burayı tercih etmeyi düşünüyorum çünkü devletin kontrolü altında paketler hep hijyenik. Burada her ürün olsa buradan alırım.
-Tarım Kredi Kooperatifleri olmasa halimiz daha da kötü olurdu. Daha uygun ve daha güvenli geliyor. Diğer marketlerden şüpheyle alıyorum.

-İndirimler bu hafta başlayacakmış. İndirimleri bekliyoruz.

-Özellikle temel ihtiyaç ürünleri çok pahalı. Şu an yağ ve şeker indirime girerse mutlu olurum."

Eh ne diyelim, beklenti boş çıkmaz herhalde...