Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Müdürü Erol Apaydın, "Bafra'da yılda toplam 100 bin ton çeltik üretimi var. Üretilen çeltiğin yüzde 30'unu biz alıyoruz. Bu anlamda sektörün lideriyiz" dedi.

200 MİLYON TL'LİK OPERASYON

Bafra'da Tarım Kredi Kooperatiflerine ait çeltik işleme fabrikası olduğunu söyleyen Apaydın, "Bafra'da yılda toplam 100 bin ton çeltik üretimi var. 40 bin ton çeltik işleme kapasitesine sahip fabrikamız için yılda 30 bin ton çeltik alımı gerçekleştiriyoruz. Bafra'da üretilen çeltiğin yüzde 30'unu biz alıyoruz. Bu anlamda sektörün lideriyiz" diye konuştu. Apaydın, kilosu 7 TL olan çeltik ile toplam 200 milyon liralık operasyon gerçekleştirdiklerini de söyledi.

'LOJİSTİK PLANLAMA BURADA YAPILIYOR'

Bafra çeltik fabrikalarında işlenen çeltiğin, pirinç halinde paketlenerek tüm Türkiye'ye buradan sevk edildiğini belirten Apaydın, "Samsun, Tekkeköy ilçesinde kurulan Lojistik Merkez ile, lojistik bir üs haline dönüştü. Bizim de tarım kooperatifleri olarak burada 10 bin metrekarelik depomuz var" şeklinde konuştu. Lojistik Merkezden ayrıca 100'ün üzerindeki Tarım Kredi Kooperatifi marketine ürün sevkiyatı olduğunu da kaydeden Apaydın, "Balıkesir'de yetiştirilen zeytinde Samsun'daki Lojistik Merkez üzerinden sevk ediliyor. Kastamonu'dan Gürcistan sınırına kadar bir hinterlant mevcut. Tüm lojistik planlama buradan yapılıyor" bilgisini paylaştı.

18 ŞEHRE SEVKİYAT

Samsun'dan sonra efektif olarak 16 kooperatifi ile Amasya'da hizmet verdiklerini ileten Apaydın, "Taşova'da bulunan yem fabrikamız ile 50 bin çiftçinin yem ihtiyacını buradan karşılıyoruz. Hammaddeyi bu bölgenin ürettiği özellikle arpa ve mısırdan karşılanıyoruz" açıklamasını yaptı. Apaydın, Atakum ilçesi Kamalı mevkiinde bulunan 120 bin ton üretim kapasiteli Gübretaş Lojistik Merkezimiz var. Burada paketlenen gübre kooperatiflere sevk ediliyor. Buradan 18 şehre sevkiyat yapılıyor" dedi.

Ercan ÜSLÜ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.