Avrupa, son günlerde etkili ve kavurucu hava sıcaklığı ile karşı karşıya. Sıcaklıklar sebebiyle hastaneler dolup taşarken, çok sayıda insanın da hayatını kaybettiği söyleniyor.

BÜYÜK SORUN: İKLİM KRİZİ 

İklim krizi her geçen gün kendini daha da göstermeye devam ediyor. Bu yıl ABD'nin Monta eyaletinde şiddetli yağmur yağışları ve karların erimesi sel felaketini de peşinden getirirken Meksika'nın Monterrey taraflarında kuraklık sebebiyle suya ulaşım sağlanamadı ve haftalarca susuzluk yaşandı. Norveç'in Kutup kenti Tromso'da rekor sıcaklıklar hissedilirken Asya'da da sıcak havaya bağlı olarak yer yer kuraklık meydana geldi.

30 YIL SONRA YAŞANACAK OLAN SICAKLIK YAŞANIYOR 

İngiltere Meteoroloji Kurumu 2 yıl önce 2050 yılında hava sıcaklıklarının nasıl olacağına dair tahminlerini yayınlamıştı. İngiltere'de önümüzdeki 30 yıl içinde yaşanması beklenen tahmini sıcaklıkların bu hafta yaşanan sıcaklıklarla benzerliği büyük paniğe neden oldu. Uzmanlar, sıcaklıklar sebebiyle zorunlu olmadıkça öğle saatlerinde dışarı çıkılmamasını tavsiye etti. 

TÜRKİYE'YE GELİYOR

Kavurucu ölüm sıcaklıklarının Avrupa üzerinden Türkiye'ye doğru gelmeye başladığı bildirildi. Gelen sıcaklıkların Türkiye'de cuma gününden itibaren etkili olacağı ifade edildi. Bu nedenle gerekli olmadıkça öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması tavsiye ediliyor.

UZMANLAR ÖNERİYOR 

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte uzmanların önerileri de artmaya başladı. İngiltere'nin en çok satan yazarı olarak bilinen Dr. Rossi, sıcak havadan korunmak isteyenlerin karpuz ve domates gibi kırmızı meyve ve sebzeleri tüketmesi gerektiğini söyledi. Rossi ayrıca cilt koruma etkisi olduğunu söyleyerek papaya, kırmızı biber ve greyfurtu da önerdi. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.