Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan Süper Kupa maçı önce krize dönüştü, ardından ileri bir tarihe ertelendi. Yaşanan olayın ardından kupa maçının Milli Mücadele şehir Samsun'da oynanması için milyonlarca insan sesini yükseltip, sosyal medyadan çağrıda bulundu. 

BÜYÜK BEĞENİ ALDI 

Karşılaşmanın ertelenmesinin hemen ardından SMG Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım büyük beğeni aldı. Uzun yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı: "Bu kupa finalinin, iki takımın taraftarlarının tribünlerde omuz omuza izlediği bir maçta “Milli Mücadele Şehri” Samsun’da oynanması anlamlı olacaktır…" SMG Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun’un sosyal medyadan yaptığı paylaşımın ardından milletvekilleri il ve ilçe belediye başkanları, aday adayları, Samsunspor, yaygın TV’lerde ünlü spor yorumcuları ve milyonlarca vatandaş aynı görüşü paylaştı. 

HERKES AYNI GÖRÜŞTE

SMG Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun’un sosyal medyadan yaptığı paylaşımın yanı sıra milletvekilleri il ve ilçe belediye başkanları, aday adayları, Samsunspor, yaygın TV’lerde ünlü spor yorumcuları ve milyonlarca vatandaş aynı görüşü paylaştı. 

SAMSUNSPOR'DAN DAVET!

Atatürk Onur Anıtı'nda Kırmızı-Beyazlı taraftarlarla Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarı buluştu. O sırada Samsunspor kulübü ise sosyal medya hesabından "Işıkları Açtık, Bayrakları Astık, Samsun'a bekliyoruz!" 

SÜPER KUPA SAMSUN'A YAKIŞIR

İşte yapılan açıklamalar: AK Parti Samsun Milletvekili Av. Ersan Aksu: "Galatasaray -Fenerbahçe Süper Kupa Finali, Milli Mücadele meşalesinin fitilinin ateşlendiği Kuzeyin Merkezi ve Atatürk'ün şehri Samsun'umuza yakışır...Samsun 19 Mayıs Stadyumumuzda, ülkemizin değerli iki takımının müsabakasını tüm sporseverlerle birlikte izlemekten ve takımlarımızı şehrimizde ağırlamaktan memnuniyet duyarız."

Samsun'da uzman isimden sessiz katil hipertansiyon için kritik uyarı! Samsun'da uzman isimden sessiz katil hipertansiyon için kritik uyarı!

'DEĞERLENDİRMEYE ALINMALI'

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta: "Daha önce de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getirdiğim üzere Süper Kupa finalinin Cumhuriyetimizin 100. yılına binaen Türk topraklarında oynanması gerektiğini ifade etmiş, gerekli mercilere talebimizi iletmiştim.  Şimdi tekrar bu talebimi yineliyorum: Cumhuriyetimizin 100. yılında iki güzide kulübümüzün yapacağı final müsabakası, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşuna giden yolda Gazi Mustafa Kemal #Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlattığı ve aziz Milletimiz ile birlikte bağımsızlık ateşini yaktığı ilk şehir olan Samsun’da oynatılmalıdır.  Samsun, hem kurtulan değil kurtaran şehir olarak, hem de stadı halkı ve futbol kültürü olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde bu sorumluluğu üstlenecek kapasiteye sahiptir. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, Türkiye Futbol Federasyonuna ve yetkili diğer kurumlara Samsunlu hemşerilerim adına bu çağrımı iletiyor, değerlendirmeye alınmasını talep ediyorum."

‘BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN?’ 

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsunspor'un, 'Işıkları açtık. Bayrakları astık. Samsun'a bekliyoruz' yazısını paylaşarak, "Bugün değilse ne zaman" dedi.  

'GURUR DUYARIZ'

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci: "Bu süreçte onurlu duruşlarına müteşekkir olduğumuz Fenerbahçe ve Galatasaray’ı heyecanlı final için, Atatürk’ün şehri Samsun’umuzda ağırlamaktan gurur duyarız. Meşalelerimizi yaktık bekliyoruz."

‘ŞEHİR HAZIR'

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı: "Samsunumuz Süper Kupa finali için hazır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlattığı, dünyada örnek gösterilen sporcuların yetiştiği şehrimizde Süper Kupa Finali'ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyarız. Milli değerlerimiz için gösterdikleri onurlu duruştan dolayı tüm sporcularımızı tebrik ediyorum"

'MUTLULUK DUYARIZ'

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar: "Bir lider düşünün küllerinden bir devlet kuruyor ve “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” diyerek Cumhuriyet’i ilan ediyor. İşte bu tarihin akışını değiştiren ve tüm mazlum coğrafyaların bağımsızlık mücadelelerine ilham olan büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Milli değerlerimize ve kırmızı çizgilerimize sahip çıkan Galatasaray ve Fenerbahçe futbol kulüplerini sahaya çıkmayarak göstermiş oldukları onurlu duruşlarından dolayı kutluyorum. Süper Kupa en çok, milli mücadelemizin meşalesinin yandığı Samsun'umuza yakışır. Galatasaray ve Fenerbahçe gibi ülkemizin iki değerli futbol kulübünü şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyarız."

'EN ÇOK BİZE YAKIŞIR'

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç: Bu derbi en çok bu stada yakışır. Galatasaray-Fenerbahçe #SüperKupa finalini #Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda büyük Samsunspor taraftarı ile birlikte omuz omuza izlemeye davet ediyoruz."

'BEKLİYORUZ'

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse: "Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa Finali'nin Atatürk'ün şehri Samsunumuzda oynanmasından, ülkemizin iki güzide kulübünü meşale şehrimizde hemşerilerimiz ile birlikte ağırlamaktan mutluluk duyarız. Samsun hazır, bekliyoruz. "

'HER ZAMAN VURGULADIK'

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ: "21 Kasım'da 17 ilçe başkanımızın imzası ile TFF'ye Süper Kupa finalinin Samsun'da oynanması için resmi dilekçe ile başvuruda bulunmuştuk. Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmamız gerektiğini her zaman vurguladık. Şimdi de söylüyoruz; Atatürk yoksa, istiklal marşı yoksa, bizde yokuz! Fenerbahçe ve Galatasaray'ı kararlarından dolayı tebrik ediyoruz. Yanınızdayız"

‘KURTARAN ŞEHİR’ 

İYİ Parti Samsun il Başkanı Hasan Aksoy: "Süper Kupa Finali Cumhuriyetimizin 100.yılında, kurtulan şehir değil, kurtaran şehir Samsun’da oynanmalıdır!"

‘AKLI SELİM KARAR VERİLMELİ’ 

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Cevat Öncü: "Cumhuriyet'in 100. yılında Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasının doğru olmadığını söyledik. 100. yıl kupa finali 19 Mayıs şehri Samsun'a yakışırdı. Eğri gemi, doğru sefer oldu diyelim ve bu finalin Samsun'da oynanması için yetkililerin aklıselim karar almasını beklerim. Yanlış karar Suudi Arabistan'dan döndü"

'İZİNDEYİZ ATAM'

Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım: "Atam, bu duruşunla bir kere daha tüm dünyayı kendine ve bizlere hayran bıraktın. İyi ki Armamızın peşinde olmaktan bir kere daha gurur duyuyor bu Samsun Şehri seninle... İzindeyiz atam!..."

‘EN İYİ CEVAP OLUR’

Avrupa Gol Kralı, Samsunspor, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu, Samsun gazetesi spor yazarı Tanju Çolak: "Buna verebileceğimiz en iyi cevap Süper Kupa Final maçının Samsun'da oynanmasıdır"

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci: "Önemli bir günün yaşandığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Cumhuriyetin 100. yılında olduğu gibi Suudiler ve Suudiler’in yanında olanlar büyük bir yenilgi aldılar. Atatürk’ü sevenler, Atatürk’ün çocukları, Atatürk’ün cumhuriyetinin bekçileri bugün yeniden bir daha haykırdılar. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün yanındayız. Biz ilk adım kentinin yurttaşları, Samsunlular olarak Fenerbahçe’yi ve Galatasaray’ı şampiyonluk maçı için Samsun’a davet ediyoruz. Meşalelerimizi yaktık bekliyoruz.” diye konuştu.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.