Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Görüşmede Uşak Gazeteciler Derneği Başkanı Salih Kılınç, Uşak’ın sorunlarını içeren bir dosyayı Vali Demir’e takdim etti. Konuyla ilgili olarak memnuniyetini dile getiren Vali Demir Uşak’ta yaptığı hizmetlerle anılmak istediğini vurguladı.

Çevre kirliliği hakkındaki duyarlılığını dile getiren Vali Demir; "Duymuşsunuzdur İstanbul’un çöpü için çok meşhur bir söz söylenir, ’İstanbul’un çöpü altındır’ diye çok doğru bir söz, gerçekten altın, şu anda Uşak’ın çöpünün bir şekilde kullanılması halinde hem geri dönüşümden kazanacağımız çok değerli, enerjiye dönüşüyor enerji üretiyorsunuz bir de bunları ortadan kaldırıyorsunuz, sorun olmaktan çıkarıyorsunuz, buna ne derler bir taş ile üç kuş vurmak derler,hepsi artı değerler. Bir de arıtmalarımız var, hem belediyenin arıtması hem çevre organizelerin arıtmaları bunların da kapasitelerinin bir şekilde takviye edilmesi gerekiyor. Bu deredeki kirliliğin sebebi elektrik masrafını azaltmak gibi gözüküyor şu an, yoksa arıtmalar var ama cezaların en kadar olduğundan haberleri yok. Şu anda devlet elektriğe sigortaya yeterince teşvik veriyor zaten. Sanayici şu anlamda doğru söylüyor devletin en önemli görevi yatırımcının önünü açmaktır, ama imkanlarımız da belli bugün böyle yarın biraz daha iyi olur. Bunu bilerek yapacağız elektriği az destekliyorlar arıtmayı çalıştırmayalım gibi bir hakkımız yok. Bunu dediğimiz zaman kendimize, topluma, geleceğe zarar veriyoruz, o yatırımcının sahibi de zarar görüyor" şeklinde konuştu.

Vali Salim Demir, Uşak’a gelmesinin üzerinden henüz kısa bir süre geçmişken FETÖ ile mücadele noktasından el konulan 29 şirkete kayyum olarak atandı. Vali Demir, "Uşak’ta el konulan 29 şirkete kayyum olarak atandım. Bu şirketlerin yönetimlerinde bazı değişikler yapacağız. Şirketler çalışmaya devam edecek ve akıbetlerine mahkemelerden çıkacak sonuçlara göre karar verilecek" dedi.