Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) eğitimde kalite süreçlerinde önemli adımlar atıyor. Avrupa Üniversiteler Birliği Kurumsal Değerlendirme Programı (IEP) ndan 2016 yılından itibaren beş yıllık başarı etiketi kullanmaya hak kazanan BEÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulunun Dış Değerlendirme Sürecinden de 2017 yılında başarıyla geçti. Diğer taraftan fakültelerindeki bölümler de tek tek akredite olmaya devam ediyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), Yükseköğretimde kurumsal değerlendirme alanında Avrupa’nın en prestijli programı olan Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Kurumsal Değerlendirme Programı (IEP)’in değerlendirilmesinden 2016 yılında başarıyla geçti ve başarı etiketini beş yıl kullanmaya hak kazanırken Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ün başlatmış olduğu dış değerlendirme sürecine gönüllü olarak başvuruda bulunan BEÜ 2016 yılı içerisinde kurumsal değerlendirmeyi gönüllü olarak talep eden ilk 20 üniversite arasında yer aldı. Dış değerlendirme süreci 2017 yılında tamamlanarak BEÜ ulusal dış değerlendirme sürecinden de başarıyla geçmiş oldu.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şenol Hakan Kutoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Dört bölümümüzün MÜDEK tarafından akredite edilmiş olması bizleri son derece mutlu etti. Fakülte olarak Rektörlüğümüzün kalite hedefleri doğrultusunda tüm bölümlerimiz yoğun bir çaba içerisinde. Bu yıl İnşaat Mühendisliği Bölümümüz Akreditasyon sürecini başarıyla tamamladı. Makine Mühendisliği Bölümümüzde başvuru hazırlıklarını sürdürüyor. Fakültemizdeki tüm bölümler akredite oluncaya kadar çalışmalarımız aynı hızla devam edecek. Bu çalışmalara özveriyle katkı sağlayan tüm bölümlerimize ve paydaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Fen-Edebiyat Fakültesinde 4 bölüm akredite oldu

Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Matematik ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümleri FEDEK (Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil-Tarih ve Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) Akreditasyon Derneği tarafından akredite edildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Şen süreçle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Fakültemiz Bölümlerinin tümünde eğitim kalitesini artırmak için 2012 yılından itibaren başlamış olduğumuz akreditasyon çalışmaları kapsamında dört bölümümüzü YÖK tarafından tanınan FEDEK Akreditasyon Derneği tarafından akredite ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu fakültemiz adına oldukça olumlu ve sevindirici bir gelişme. Diğer bölümlerimizin akreditasyonu ile ilgili süreçler devam etmektedir. Ben teşvik ve destekleri için öncelikle Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e, süreçte emeği geçen tüm öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyorum."

Tıp fakültesi akreditasyon süreci devam ediyor

Tıp Fakültesinin 02.01.2017 Tarihinde Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD)’ ne yapmış olduğu ve Mezuniyet Öncesi Eğitim Programlarının akreditasyonu kapsamındaki başvurusu 18.02.2017 tarihinde Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) tarafından kabul edildi ve saha ziyaretleri tamamlandı. Sonraki süreçte ise oluşturulacak ilgili komisyonlar tarafından planlanıp hazırlanan bir “Öz değerlendirme Raporu”, Eylül 2017 tarihine kadar TEPDAD’a iletilecek.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan “Uluslararası ve Ulusal dış değerlendirme süreçlerinden başarıyla geçen Üniversitemizin önemli bir birimi olan Tıp Fakültemizin, Ulusal akreditasyon sürecine kabul edilmesi nedeniyle büyük bir mutluluk duymaktayız. Bu süreçte Fakültemize vermiş olduğu destek ve teşviklerden dolayı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e Fakültemiz adına şükranlarımı sunuyorum. Başvuru ile başlayan ve hazırlıklarına halen devam edilen bu sürecin başarıyla tamamlanacağına inanıyor ve emeği geçmekte olan bütün personel ve paydaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Akredite Olmak Üzere HEPDAK’a Başvuru Yaptı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK)’a 02 Ocak 2017 tarihinde resmi başvurusunu yaptı. Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sevim Çelik yaptığı açıklamada şunları söyledi: “1023 öğrencisi ile başarılı bir şekilde eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüten Sağlık Bilimleri Fakültemizin Hemşirelik Bölümü, 2001 yılından bugüne kadar her yıl ortalama 100 öğrenciyi mezun ediyor. Bölümümüz, eğitim- öğretim faaliyetlerinin yanı sıra araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerini başarıyla yürütüyor. Akreditasyon sürecinde Fakültemize desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e Fakültemiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum. ”

Yabancı Diller Yüksekokulu “Pearson Assured International” akreditasyon başvurusunu yaparak süreci resmi olarak başlattı

Akreditasyon sürecine dair bir açıklama yapan BEÜ Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Okşan Dağlı şunları söyledi:

“Dünyanın en büyük ölçme değerlendirme kuruluşlarından biri olan “Pearson Assured”, eğitim ve öğretim programlarının kalite güvencesini ve kurumların akreditasyon ölçütlerini belirleme, karşılaştırma ve denetleme konularında derin bir tecrübeye sahip olup uluslararası düzeyde kabul görmektedir. Pearson Assured, Birleşik Krallık’ta yeterlilikler, sınavlar ve ölçme-değerlendirme hizmetlerinden sorumlu kuruluş Ofqual tarafından denetlenmektedir. Okulumuz dünya çapında tanınırlığa sahip, uluslararası, tarafsız ve bağımsız bir kuruluş olan “Pearson Assured” tarafından akredite edilecektir. Yabancı Diller Yüksekokulu yürüttüğü çalışmaların uluslararası standartlarda olduğu kanıtlanacak, hem kurum için hem de öğrenciler için bir referans oluşturacaktır. Öğrencilerimiz de, başarıyla bitirdikleri programın Pearson Assured tarafından akredite edilmiş, dolayısıyla da kalite güvencesi sağlanmış bir program olduğunu gösteren bir sertifika almaya hak kazanacaklardır. Sürecin başlatılmasında öncülük ederek bizleri destekleyen ve her zaman yanımızda olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür ediyoruz.”