Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, 19 Temmuz’da yapılacak olan sözde Karabağ Cumhurbaşkanlık seçimlerine tepki göstererek dünyanın bu soytarılığa ne zamana kadar sessiz kalacağını belirtti.

Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarında ikinci bir Ermeni devleti kurmak istiyor. Gün geçtikçe arsızlıklarını ve yüzsüzlüklerine yenisini katmaya devam ediyorlar. İşgal olmuş Azerbaycan’ın Karabağ topraklarında sözde barışı sağlamak için kurulan AGİT Minsk grubu 24 yıldır barış ortamı sağlanacak ve Azerbaycan toprakları geri iade edilecek diyerek gün geçirmiş ve samimiyetsizlikten uzak bir davranış sergilemişlerdir. AGİT’i oluşturan ABD, Fransa ve Rusya gibi ülkeler Ermeni lobisinin güçlü olduğu ve sözde Ermeni soykırımı tasarılarını parlamentolarında defalarca tanımış ve taraf olmuşlardır. Bu ülkelerin temsilcilerinin işgal olmuş Karabağ topraklarına barışı ve Azerbaycan’a iadesini bırakın Ermenistan’da kalsın diye çaba sarf etmektedirler. Bugün işgal edilmiş Azerbaycan Karabağ bölgesinde Ermeniler özerk devlet olduğunu ilan ediyorlar ve sözde Cumhurbaşkanı seçimi yapıyorlar. Dünya ve insan hakları savunuculuğuna soyunarak adalet ve demokrasiden bahseden Avrupa bu Ermenistan’ın soytarılığına ne zamana kadar suskun kalacak” dedi.

Onlarca Türk diplomatını katleden Ermeni terör örgütü ASALA’nın destekçisi ve kurucu Ermenistan’da siyasi ayağı olan Taşnaksütyun partisinin üyesinin aday gösterilmesi Azerbaycan’a değil Türkiye’nin de şehitlerine hakaret olduğunu belirten Gülbey, “Ermeniler Türk düşmanlığını her platformda dile getirip tavırlarıyla sergilemektedirler. Ermeniler tarafından işgal edilmiş olan Azerbaycan Karabağ topraklarında yeni Ermeni Cumhuriyeti kurmak ve sözde Cumhurbaşkanı seçmeleri sadece Azerbaycan’a değil Türkiye’yi de önemsememektir. Türkiye Dışişleri Bakanlığının bu sözde Cumhurbaşkanlığı seçimine itiraz ederek Ermenistan devleti ile AGİT üyesi ülkelere de bu konu karşısında sessiz kalmalarına tepki göstererek bu soytarılığa artık son verilmesi istenilmelidir” şeklinde konuştu.