Kayseri’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri dayanışma ve coşku içinde geçti.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliklere Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, önceki dönem AK Parti Milletvekilleri Yaşar Karayel ile Havva Talay Çalış, Kayseri Protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının verdiği konserle başladı. Ardından İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, 15 Temmuz şehitleri adına Kayseri’de okunan 4 bin hatim duası için dua okudu. Daha sonra Refika Küçükçalık Ortaokulu öğrencilerinin, Kocasinan Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile çektiği 15 Temmuz klibi izlendi.

“15 Temmuz mazlum halkların da kurtuluşu”

Etkinliğin açılış konuşmasını Kayseri Valisi Süleyman Kamçı yaptı. 15 Temmuz’un yalnızca Türk milletinin değil, çevresindeki mazlum halkların da kurtuluşu olduğunu belirten Vali Süleyman Kamçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok şükür bir yıl öncesinde Kayserimizde 27 gün boyunca yine aynı coşkulu kalabalık vardı. 1 yıllık süre içinde askeriyle, mülki idaresiyle, kurum ve kuruluşları ile sizlerden güç alarak bugünlere geldik. İnşallah daha güzel olacak bundan sonra. Bugün bütün dünyada büyük insanlık felaketleriyle karşı karşıyayız. Afrika’da yeterli su kaynağına ulaşılamadığı, Ortadoğu’da ise savaşlardan dolayı insanlar hayatlarını kaybetmiştir. Biz ülke olarak bu düzene hayır diyerek mazlumların yanında olmayı seçerken, hain saldırılarla karşı karşıya kalıyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de bu dış güçlerin girişimi olduğu görülmektedir. Şüphesiz FETÖ’ye dışarıdan destek veren güçler ülkemizle ilgili her gelişmede yüzlerindeki maskeyi düşürüyor. Ülkemizin gelişmesinden rahatsız olan bu çevreler yaklaşık 100 yıl önce de bu toprakları işgal etmeyi denemişlerdi. Haksız işgallere nasıl ki o gün karşı durdu isek, bir yıl önce de düşmanlarımıza gereken cevabı vererek dostlarımızın yanında olmayı sürdürüyoruz. 15 Temmuz, Sayın Cumhurbaşkanımızın cesareti ve feraseti ile halkımızın ona verdiği desteğin göstergesi olmuştur. 15 Temmuz böyle bir büyük zaferin ve yeniden dirilişin adıdır. O geceyi atlattık ama FETÖ terör örgütü ile mücadelemiz hala devam ediyor. O akşam vatan millet aşkı ile meydanlara dökülen, şehit ve gazi olan vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Kayseri olarak üç, 15 Temmuz şehidimiz mevcut. Bugün memleketin her köşesinde, birlik ve beraberliği yaşatmak içi Cumhurbaşkanımızın talimatı ile eş zamanlı etkinlikler düzenleniyor. 15 Temmuz’u asla unutmayacak ve unutturmayacağız. Sadece demokrasimize ve vatandaşlarımıza değil, tüm mazlum milletlere sahip çıkan siz milletimizi en kalbi duygularımla selamlıyor, şehitlerimize rahmet, yakınlarımıza sabır, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Kayseri Valisi olarak sizlerle gurur duyuyorum. 15 Temmuz akşamı saat 23.00’da Sayın Cumhurbaşkanımız sizleri sokağa davet etmeden önce sizler Emniyet’te bizim yanımızdaydınız, teşekkür ediyorum.”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, geçen yıl 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı meydanlarda demokrasi nöbeti tutan Kayserililere teşekkürlerini iletti. Başkan Çelik, şu ifadelerde bulundu:

“Kayseri 100 yıllık geleneğinden vazgeçmedi”

“Kayseri, vatanına, bayrağına, istiklaline düşkün bir şehir. Konu vatan olunca aksiyona geçmesine bilir. 100 yıl önce Anadolu işgal edilmeye başlanmış, işgal Anadolu içlerine gelmeye başlayınca Kayseri yine üzerine düşeni yapmış ve ‘Kayseri İhtiyat Zabıtan Cemiyeti’ni kuruyor. Önce Maraş, sonra Develi işgalini protesto ediyor ve harekete geçiyor. Tıpkı 100 sene önce olduğu gibi, geçen yıl da Başkomutanımız Erdoğan’dan liderliğinde yine meydanlarda toplandı ve kendine yakışanı yaptı. Böylesi bir kentte yaşamaktan ve vatan, millet sevdalısı vatandaşlarımıza hizmet etmekten onu duyuyorum.”

“Meğer koynumuzda yılan beslemişiz”

“1 yıl önce tarihimizde görmediğimiz bir ihanetle karşılaştık. Densiz bir alçak içerideki ve dışarıdaki destekleri ile aziz vatanımızı karıştırmaya çalıştı. Terörün başı olan bu iblis yıllarca hizmet sevdalıları yetiştiriyorum deyip milleti kandırdı. Gördük ki, bu milletin koynunda yaşayan yılanlar yetiştirmiş ama aziz Türk milletinin azizliğini unutmuş. Onu da 15 Temmuz’dan itibaren bu meydanlarda sizler öğrettiniz. Bunlar içimize sızdılar, milliyetçi damarlarımızdan bizi yakalayıp dini duygularımızı istismar ettiler. Çocuklarımızı teslim ettik ama devletimize, milletimize, ordumuza, vicdanımıza, dinimize ihanet ettiler. Bakmayın şimdi mahkeme salonlarında kırıttıklarına. Madem o kadar doğru idiniz, neden savunmuyorsunuz. Bu millet sizi artık tanıdı.”

“Hainler yıldıramayacak, mücadelemizi diri tutacak”

“Bir yıl önce yine bu meydanlardaydık. Birlikte selalar dinledik, dualar ettik. İdeolojik farklılıklarımızı bir yana koyarak burada bir aradaydık. Burada sadece Türk bayrağı dalgalanıyordu, aynen bu gün olduğu gibi. Din dedik, iman dedik, istikrar dedik, bayrak dedik, vatan dedik, bağımsızlık dedik. Şehirlerimizin etrafına etten kaleler kurduk. Aziz milletimiz tüm dünyaya zulme nasıl karşı durulacağını gösterdi. Milletimiz Temmuz gecesi elhamdülillah 16 Temmuz’da mukaddes bir dirilişe dönüştürdü. Bu ülke açların Halil İbrahim sofrasıdır. Anadolu ise tüm mazlumların merhamet limanıdır. Zulmün maşası olan hainler bu limanı, sofrayı yıkmak üzere hareket etti. Türkiye’nin düşmanları ile kardeş oldular ama bilmiyorlardı ki Allah mazlumlarla beraberdir. Bu ülke ve millet var oldukça dünya için bir umut vardır. Hainler ve gafiller her devirde olmuştur ama bu gerçek bizi yıldırmayacak, aksine diri tutacak. Bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi terör örgütlerine karşı mücadele vermeye devam edeceğiz.”