Samsun’da 18-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek Türk sporcuların büyük çoğunluğu Olimpiyat Köyü’ne giriş yaptı.

Deaflympics 2017’ye sayılı günler kala, madalya mücadelesi verecek olan Türk sporcular Olimpiyat Köyü’ne girişlerini yaptı. Samsun’da kamp yapan badminton, bowling, golf, hentbol, masa tenisi, plaj voleybolu, tenis ve voleybol takımlarının ardından, son kamp çalışmalarını Ankara’da gerçekleştiren atıcılık, yüzme, atletizm ve oryantiring takımlarından oluşan 91 kişilik kafile de Olimpiyat Köyü’ne yerleşti.

Ankara’dan gelen kafile, Atakum ilçesinde yer alan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Koordinatörlüğü’nde bulunan Akreditasyon Merkezi’nden kartlarını aldıktan sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Olimpiyat Köyü’ne geçti.

Samsunluları bekliyorlar

Deaflympics’te atletizm branşında yarışacak Hasan - Hüseyin Baydaş kardeşler, takım olarak madalya almak istediklerini ve heyecanlı olduklarını belirterek Samsunluları oyunlara davet etti.

Oyunlar döneminde atıcılık branşında müsabakalarda yer alacak Seda - Seval Öztürk kardeşler ise ilk defa olimpiyatlarda yarışacaklarını söyleyerek, “Heyecanlıyız. Çok çalışacağız. Kazanmak için mücadele edeceğiz. Samsunluları olimpiyat oyunlarına bekliyoruz” dedi.

Çin kafilesi de Olimpiyat Köyü’nde

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na 74 kişiyle katılacak Çin de 49 sporcu ile Olimpiyat Köyü’ne ilk girişini yaptı.

Havaalanında gönüllülerin sıcak karşılamasından etkilendiğini ifade eden badminton oyuncusu Wangmeng, “Türkiye’ye ilk defa geliyorum. Daha önce televizyondan Kapadokya’yı ve Pamukkale’yi izlemiştim. Çok merak ediyordum. Şimdi Deaflympics’te yarışmak için Türkiye’de olmaktan mutluyum” diye konuştu.

Samsun’un ev sahipliği yapacağı 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda, altı kıtadan katılımcı yer alacak. 4 bin 400 kapasiteli Olimpiyat Köyü, 97 ülkeden sporcuyu bir araya getirecek.