15 Temmuz Şehitleri anma, demokrasi ve milli birlik günde halka hitap eden Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, 1 yıl önce yapılan hain saldırıyı asla unutmadıklarını ve unutulmasına da asla müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

Ülkemizin 15 Temmuzda yaşadıkları sonrası alkışı ve yuhalanmayı hak edenlerin olduğunu belirten Başkan Koca şunları söyledi; “Öncelikle alkışları hak eden, milletin esaretine izin vermeyen demokrasimize, özgür irademize sahip çıkan başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız olmak üzere, yine başta Devlet Bahçeli olmak üzere tüm siyasi parti başkanlarımız, o gün tek vücut olup halkımızın yanında yer alan basınımız, şer odaklarına fırsat vermeyen halkın yanında yer alan emniyet ve jandarma güçlerimiz, ilk günden itibaren meydanlara koşan siz halkımız, rahmetle andığımız şehitlerimiz, şükranla andığımız gazilerimiz alkışları hak ediyorsunuz. Emet demokrasi meydanından dualarımızı, alkışlarımızı gönderiyoruz. Bu milletin içinden çıkan vatan hainlerini, kendilerini 1 dolara satan, askerimize, halkımıza kurşun sıkanlarda yuhalanmaya hak ediyor. Bu meydanlardan kendilerini lanetliyoruz”dedi.

15 Temmuz gecesinde Allahtan korkmayan kendisine hoca lakabı verilmiş şahıs ve yerli işbirlikçileri, dış güçlerin gayrimeşru çocuklarının halka ve bu halkın askerine polisine kurşunlar yağdırdığı belirten Başkan Koca,“Halkımızın üzerine gökten uçaklarla bomba, helikopterlerle mermi, yerden tanklarla ateş açan bu hainler halkımızın dünyada eşi benzeri görülmemiş direnişi ile karşılaştılar.Göğüslerine iman ve vatan sevgisi dolu olan şehit ve gazilerimiz,halkımız tankların önlerine yüreklerini koydu.Hainler güneydoğu halkımızın huzuru,ülkemizin bütünlüğü için arkadaşlarını şehit veren, gazi veren asker ve polisimizede kurşun yağdırdılar. Bu asil halk lidere itaat vaciptir diyerek Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bayraklarını, çocuklarını kaparak meydanlara koştu. Oyunu bozdu, hainlere fırsat vermedi. Daha bir yıl geçti, ama yaşananlar yıllarca anlatılacak. Biz tüm köylerimiz ile birlikte Emet’liyiz. Biz birlikte Türkiye’yiz. Ekmeğimizi paylaşmasını biliriz. Ama bu ülkenin geleceğine, evlatlarımızın geleceğine, el uzatanlar olursa meydanları doldurur o elleri kırarız. Ülkemizi hainlerle asla bölüşmeyiz. Canımız pahasına ülkemizi korumasını biliriz. Bizler Tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak için varız. Bu davamızı her zaman korur gerektiğinde şehit ve gazi veririz. Yüce Allaha hamt olsun ki bu ülke için destanlar yazan bir halk var. Bizler halkımız için, ülkemiz için hizmete devam ederek hizmet nöbetimizi sürdüreceğiz “diye konuştu.(EFE)