Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı, düzenlenen sergi ile sona erdi. Sergide önceki yıllardan farklı olarak çalıştayda ressamlara eşlik eden çocukların yaptığı resimler de yer aldı.

4. Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı, 6 ülkeden 26 sanatçının bir hafta boyunca gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda ortaya çıkan eserlerin sergilendiği resim sergisi ile sona erdi. Deniz ve rüzgâr temasının işlendiği çalıştayda bu yıl ilk kez sanatçılara çocuklar da eşlik etti. Çalıştaya katılan çocuklara sertifika takdim edilerek, sergide resimlerine yer verildi. Sertifikaları çocuklara Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Berkay Çakır ve Mehmet Hilmi İşsever verdi.

Süleymanpaşa Belediyesi Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi öğrencileri de bir gösteri sundu. Ayrıca çalıştaya katılan çocukların el izleri ile hazırlanan sürpriz çalışma, onlara rehberlik eden sanatçılara sunuldu. Sanatçı Enis Aktaş’ın önceki gün rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması nedeniyle ise açılış töreni düzenlenmedi.

“Asıl hedefimiz sanat sevgisini farklı yollarla çocuklarımızda yeşertmek”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, sanatçılarla sohbet ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalıştayın çok verimli geçtiğini ifade eden Başkan Eşkinat, “Bisanthe Plastik Sanatlar Çalıştayı bu yıl bizim için daha özel. Çünkü bu yıl çocuklarımız da sanatçı ağabeyleri ve ablaları ile birlikte resim yaptılar. Onların resimleri de sergide yerini aldı. Bizim asıl hedefimiz, sanat sevgisini farklı yollarla çocuklarımızda yeşertmek. Çünkü onlar büyüyüp bu kentte söz sahibi olduklarında sanatı ve sanatçıyı yücelten, kent kültürü oturmuş bir Süleymanpaşa’yı var edecekler. Bu açıdan bu yılki Bisanthe Plastik Sanatlar Çalıştayı’nda ilk kez çocuklarımıza da yer verdik. Önümüzdeki yıllarda bu doğrultuda devam edecek ve daha da geliştirerek çalıştayımızı gerçekleştireceğiz. Katılan tüm sanatçılarımıza, emeği geçen tüm çalışanlarımıza, ressamlarımızla çalışan çocuklarımıza ve bu çalıştaya sahip çıkan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca çalıştayımızın en değerli sanatçılarından biri olan ve dün gece rahatsızlanan Enis Aktaş’a da çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

4. Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı’nda üretilen eserler, Değirmenaltı Mahallesi’ndeki Süleymanpaşa Belediyesi Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nde sergilenmeye devam edecek.