ARTVİN (AA) - Çoruh EDAŞ Artvin Müdürü Osman Aydın, Artvin'de 180 personelle yaklaşık 110 bin aboneye hizmet sunduklarını söyledi.

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda gazetecilerle bir araya gelen Aydın, kurumun çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

"Artvin'de 180 personelle yaklaşık 110 bin aboneye hizmet sunuyoruz." diyen Aydın, şöyle konuştu:

"4 bin kilometre orta gerilim, 2 bin kilometre de alçak gerilim olmak üzere 6 bin kilometrelik hattımız var. Bu hattı iletken sayısı ile çarparsak yaklaşık 30 bin kilometreye ulaşıyor. Yani dünyanın çevresini saracak uzunluğa sahip şebeke işletiyoruz. Bu hattın her santiminden sorumluyuz."

Aydın, Artvin'in engebeli zor bir coğrafyaya sahip olduğuna dikkati çekerek, "Kurumumuzda görev yapan arkadaşlarımız büyük bir tecrübeye sahip. İlimizin coğrafi şartlarından dolayı arızalara 5 dakikada müdahale edebiliyoruz, bazen mesafeden dolayı 1 saatte müdahale ettiğimiz de oluyor." diye konuştu.

Hopa'da 2015'de yaşanan sel felaketinde elektrik hatlarının devrilmesi sonucu elektrik kesintisi yaşandığını anımsatan Aydın, "Valiliğimiz koordinesinde Afet Krizi Yönetim Merkezi kuruldu. İlçedeki ekiplerimizin olağanüstü ve özverili çalışmaları neticesinde 24 saat içinde ilçeye elektrik vermeyi başardık." ifadelerini kullandı.