15 Temmuz FETÖ’nün kanlı darbe girişiminin püskürtülmesinin birinci yıldönümünü anmak için vatandaşlar alanları doldurdu.

Batman Valiliği önünde düzenlenen “Demokrasi Milli Birlik Günü” etkinliği İstiklal Marşı’nın okunması, Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Turgut Erhan’ın duasıyla başladı.

Etkinliğe katılan binlerce vatandaş Türk bayrakları ile "FETÖ’cülere idam" sloganları atarak darbeleri kınadı. İl protokolünün katıldığı etkinlikte Vali Ahmet Deniz kalabalığın önünde elinde Türk bayrağı ile müziğe eşlik etti. Etkinliğe katılan vatandaşlardan Rıdvan Sevgili, en büyük dileğinin darbelerin bir daha yaşanmaması olduğunu ancak darbe girişimi yaşansa da sabahlara kadar sokaklarda olacaklarını söyledi.

Yerel sanatçıların katıldığı etkinlikte sanatçı Uğur Işılak’ın AK Parti için 2014 yerel seçim için seslendirdiği "Dombra" şarkısı yerel sanatçı tarafından Kürtçe seslendirildi.

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da saat 00.13’ten itibaren camilerden sela sesleri yükseldi.