DSİ Erzincan’a yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “Gölsu” projesi kapsamında Erzincan ilinin de nasibini aldığını belirttiler.

Doğu Anadolu Gelişim Projesi (DAP) kapsamında bulunan Erzincan’da 2003-2019 yılları arasında tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile 138.430 dekar zirai alanın sulamaya açılması, sulamaya açılan alanlardan 83 milyon TL gelir artışı sağlanması, 75 adet dere ıslahının yapılması, 66 adet yerleşim yerinin ve 6.000 dekar zirai arazinin taşkınlardan korunması, HES’lerin kurulu gücünün 271 MW’a çıkarılması ve 956 milyon kWh yıllık hidroelektrik enerjisi üretimi hedeflendiğini belirten yetkililer, “Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Kemah Tuzlaköy Barajı, Erzincan ili Kemah İlçe sınırları içerisinde Tuzlaköy Köyüne 2,0 km uzaklıkta olup Kışla Deresi üzerinde yapılmaktadır. Temelden 42,00 m yüksekliğe sahip barajda depolanacak su ile toplamda 2 000 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. Baraj inşaatında gövde sıyırma kazıları tamamlanmış olup gövde enjeksiyonu ve derivasyon kondüvisi inşaatı devam etmektedir” dedi.

Öte yandan Kemah Tuzlaköy barajının tamamlanması ile yıllık 960 bin TL gelir artışı sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.