Diyarbakır’da cinayet zanlısı olarak aranan şahısların saklanabileceği değerlendirilen yere operasyon düzenleyen jandarma, Kalaşnikofla korunduğu belirlenen bir ton esrar ele geçirdi. Jandarma ele geçirilen silahın bölgedeki öldürme olaylarında kullanılıp kullanılmadığını tespit etmek için balistik incelemesini yapıyor.
Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutan KOM ekiplerinin bir istihbarat üzerine cinayet zanlılarının yakalanması için operasyon düzenlediği belirtildi. Açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca Hazro ilçesi Çitlibahçe köyünde 17 Ağustos 2013 günü meydana gelen 8 kişinin öldürülmesi olayı ile 28 Ekim 2013 tarihinde Ormankaya köyünden 3 vatandaşın kaçırılması olayı faillerinin yakalanmasına yönelik olarak alınan istihbaratlar üzerine bölgeye operasyon düzenlendiği belirtildi.
Cinayet zanlılarının saklandığı bilgisi alınan bölgede esrar bulunduğu istihbaratını da alan jandarma ekiplerinin bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak operasyona başladıkları kaydedilen açıklamada, “Şüphelilerin saklandıkları değerlendirilen ev ve arazilerde yapılan aramalarda 1 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu piyade tüfeği, 1 şarjör içinde 27 fişek ve piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış yaklaşık 1 ton esrar maddesi ele geçirilmiştir." denildi.