İzmir İl Sağlık Müdürlüğü TSM Korosu, Karşıyaka Zübeyde Hanım Huzurevi’nde “Yediden Yetmişe Müzikle Sağlık Projesi” kapsamında konser verdi. Yaşlılar, Türk Sanat Müziği’nin şifa veren tınıları ile şarkılara eşlik etti.
“Yediden Yetmişe Müzikle Sağlık Projesi” kapsamındaki ikinci etkinlik olan Zübeyde Hanım Huzurevi Konseri’ne Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay, Huzurevi Müdürü Gülçin Halatçı,muhtarlar, sağlık çalışanları ile huzurevi sakinleri katıldı. Ayrıca İşaret Dili Çevirmen ve Eğiticileri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Gürbulak da konsere katılarak, söylenen şarkıların sözlerini işaret diline çevirdi.
İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz açılış konuşmasında, “Geçen sene Narlıdere Huzurevi’ndeki ablalarımızla ağabeylerimizle bir araya geldiğimizde ’fizik tedavi alanında bir şeyler yapalım, yatakta yatarken hangi hareketleri yapabiliriz, bunları çalışalım’ dedik. Şöyle bir talep geldi; ’siz bunları anlatacağınıza bize şarkı söyleyin. Biz de karar verdik hem bunu yapacağız, hem onu yapacağız. Sizlerle bir araya gelmek için fırsatlar kolluyoruz. Sizi seviyoruz sayıyoruz. Koromuz, doktor, hemşire, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, eczacı, diş hekimi pek çok sağlık çalışanından oluşuyor” dedi.
"RÜYA GİBİ HER HATIRAN"
Birbirinden güzel parçaların kimi zaman neşelendirdiği, kimi zaman hüzünlendirdiği konserde yaşlılar koroya eşlik etti. Zaman zaman da sahneye çıkıp oynadılar. Konserin ardından Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay, Huzurevi Müdürü Gülçin Halatçı, Zübeyde Hanım Huzurevi’nde kalan yaşlılarla birlikte pasta kesti.