Samsun’da "15.Geleneksel Bahar Kupası 19 Mayıs Satranç Turnuvası" başladı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı katkılarıyla düzenlenen turnuva 8-10 Mayıs arası üç gün boyunca OMÜ Konukevi’de devam edecek.
OMÜ Satranç Topluluğu’nun düzenlediği turnuva 7-10 Yaş Kategorisi, 11-14 Yaş Kategorisi ve Açık Kategori olarak 3 bölüme ayrılarak düzenliyor. Turnuvaya 258 sporcu katılıyor. Toplam ödülün 6 bin TL olduğu turnuva, devam edecek.
Turnuvanın açılışına, OMÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Samsun Satranç İl Temsilcisi Serkan Koç, Satranç Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. İrfan Şaka, sporcular ve veliler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Sevilhan Mennan, “OMÜ ev sahipliğinde bu sene 15.si düzenlenen Bahar Kupası Satranç Turnuvası’nda, her yaştan ve her ilden gelen konuklarımızı ağırlamaktayız. Satranç benimde çok imrendiğim ve keşke yapsam dediğim sporlardan biridir. İnşallah bundan sonraki turnuvalarımız uluslararası bir alanda olur. Yarışan tüm sporculara başarılar diliyorum” diyerek sembolik start hamlesini yaptı ve turnuva başladı.
Turnuva devam ederken Doç. Dr. İrfan Şaka kısaca yarışma hakkında bilgi verdi. Şaka “28 farklı ilden katılım gösteren sporcularımız, 3 gün boyunca 7 tur üzerinden kazandıkları oyunlara göre sıralamaya girecekler. Bu sıralama sonucunda finale çıkacak isimler belli olacak” dedi.
Turnuvanın en yaşlı sporcusu OMÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü’den yeni emekli olan Prof. Dr. Ali Boğa (67) ile 7 yaşındaki çocuklara kadar geniş yelpazede sporcunun katıldığı turnuva 10 Mayıs Pazar günü saat 18.00’da yapılacak olan final ile sona erecek.