ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt, Tepebaşı Belediyesi’ne ait boş bir arazide buldukları kedi ve köpeklerin öldürülerek gömüldüğünü iddia ederken, Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Selek, iddiaların doğru olmadığını, itibar edilmemesi gerektiğini anlatarak, “Tedavi sürecinde yaşamını yitiren veya ölü bulunan hayvanlar söz konusu edilen Zincirlikuyu’daki alana gömülmektedir. Hayvan Barınağında hayvanların öldürüp bu alana gömüldüğü yolundaki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” diye belirtti.
Dernek Başkanı Kurt, Tepebaşı Belediyesi’nin Zincirlikuyu şantiyesinin arka kısmındaki boş arazide gazetecilere yaptığı açıklamada, buranın belediye ait moloz ve hafriyat alanı olduğunu belirtti. Olay yerini, kendilerine gelen bir ihbar sonucu incelediklerini anlatan Başkan Duygu Kurt, alandaki siyah poşetlere sarılarak atılan hayvan leşleri arasında yavru kedi ve köpeklerin de bulunduğunu anlatarak, “Çukurların ortalama 5 metre derinliğinde ve her çukurda 50-60 civarında hayvan leşi bulunuyor. Gömülü olan hayvanlar, muhtemelen barınağa getirildikten sonra öldürülüp buraya atılmış. Burada Tepebaşının toplu mezarının olduğunu öğrendik ve geldik. Geçen perşembe günü geldiğimizde iki tane çukur vardı. İki çukur da ağzına kadar doluydu. Cuma sabahı çukurları kapattılar ve bu çukuru açtılar. Bu gördüğünüz alanın hepsi kedi köpek ölüsü. Çukurdan çıkarttığımız köpekler yeni atılmış. Bu sabah 6:30 gibi gelerek tekrar çukura girdik ve bunlar yoktu, başka hayvanlar vardı" dedi.
BELEDİYENİN HER HAYVAN İÇİN BİN 600 TL ÖDEMESİ GEREKİYOR
Hayvan leşlerini çıkarıp baktıklarında, hiçbirinin trafik kazası geçirip de ölmüş gibi durmadığını anlatan Kurt, “Dün zaten poşetlerin içerisinde Lysthenon bulduk. Tepebaşı, yıllardır hep takdir ettiğimiz bir belediyeydi. Bir kısım hayvana iyi davranıp barınaklarda besliyorlar, bir kısmını da öldürüp buraya gömüyorlar. Yavru kediler, yavru köpekler de var. Dün bir poşetten iki kedi, üç köpek çıkarttık. Barınakta mı, yoksa yolda mı öldürülüyor bilmiyorum. Zaten belediye hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Belediye’nin öldürülen her hayvan başına bin 600 lira para ödemesi gerekiyor" açıklamalarında bulundu.
İDDİALAR ASILSIZDIR
Bu arada, Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Selek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, iddiaları yalanladı. Belediyeye ait Zincirlikuyu şantiyesi yakınlarında ölü olarak bulunan kedi ve köpeklerin, yine belediyeye ait hayvan barınağında ‘öldürüldükten’ sonra buraya gömüldükleri yolundaki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Selek, “Geçici Hayvan Barınağımıza trafik kazalı veya sokakta ölü olarak bulunan, hasta, zayıf ve güçten düşmüş pek çok hayvan intikal etmekte. Bunların bakım tedavileri yapılanlar yasa gereği alındıkları yere bırakılmakta ya da sahiplendirilmektedir. Bu arada tedavi sürecinde yaşamını yitiren veya ölü bulunan hayvanlar söz konusu edilen Zincirlikuyu’daki alana gömülmektedir. Tepebaşı Belediyesine ait barınak hayvan severler tarafından her zaman ziyaret edilmekte, başka barınaklarla kıyaslama yapılarak memnuniyetlerini dile getirmektedirler. Bu iddialar bizi üzmüş olup yaptığımız çalışmalar halkımız tarafından bilinmektedir. Hayvan Barınağında hayvanların öldürüp bu alana gömüldükleri yolundaki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu asılsız iddialara itibar edilmemelidir” diye belirtti.