Antalya Bağımsız Milletvekili adayı Avukat Hasan Subaşı, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) 7. Kahvaltılı Toplantısı’nın konuğu oldu.
Toplantı Başkanlığını ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu’nun yaptığı ve yönetim kurulu, dernek üyesi iş adamları, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz’un katıldığı toplantıda konuşan Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, siyasete giriş nedeni, adaylık süreci ve planları hakkında bilgi verdi.
ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu yaptığı açılış konuşmasında Hollanda’da yapılan en son yerel seçimleri anımsatarak, Hollanda halkının geçmiş yıllara oranla bağımsız adaylara yöneldiğini, mevcut partilerin halkın beklentilerini karşılayamadığını belirtti. Eroğlu, bu durumun hakim partilerin halkın bir kısmının beklentilerini karşılayamaması sonucu olduğunu ve ülkemizde de bağımsız aday oranlarının mevcut siyasi partilerce izlenmesi ve bu durumdan kendilerine misyon yüklemeleri gerektiğini söyledi.
ANSİAD kahvaltılı toplantısının konuğu olan Antalya Bağımsız Milletvekili adayı Avukat Hasan Subaşı, günümüzde siyasetin iyi gitmediğini, siyasi partilerin gerileyen kurumlar haline geldiğini söyledi. Subaşı, "Her şey kurumsallaşırken, siyasi partiler bunun tam dışında ya da tam tersi yolda kaldı. Partiler kurumsallaşamadı. Lidere bağımlı kaldılar. Siyasete katılmak zorundayız. Daha cesur, daha dikkatli olmak zorundayız" dedi. Dünden bugüne Antalya’da her alanda gelişmeler olduğunu vurgulayan Subaşı, "Siyaset hem çok önemli hem de çok tehlikeli bir olgu. Bugünü ve yarını şekillendiren bir kavram. Siyaset hepimizi ilgilendiriyor. Kendimiz için, çocuklarımızın geleceği için, yarınlarımız için kim ne yaparsa yapsın deme lüksümüz yok" diye konuştu.
"Siyaset çok ciddiye aldığım bir sorumluluk projesidir" diyen Subaşı, siyasetin bozulmasının her alanı etkilediğini söyledi. Antalya Bağımsız Milletvekili adayı Hasan Subaşı, "Siyasetin bozulması medyayı etkiliyor. Adaleti etkiliyor. Demokrasinin farkında değiliz. İnsanların bir kısmını yok sayarak demokrasiyi götürmek mümkün değildir. Herkesin aklından, birikiminden yararlanmak zorundayız. Demokrasiyi terk edersek, hoşgörüyü, adaleti, şeffaflığı, huzuru, güveni terk ederiz. Demokrasi olmazsa işinizi layıkıyla yapamazsınız" dedi.
Subaşı, bağımsız aday olarak önünde zorlu bir süreç olduğunu bildiğini de sözlerine ekleyerek, "Bağımsız milletvekili çok şey yapabilir. Fakat nereye kadar gideceğimi kestirmek güç. Doğru yolda olduğuma inanıyorum. Yolum doğruysa kaybedip kazanmayı düşünmedim" dedi.