Ergin KARATAŞ/ İZMİR, () - PINAR Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca, Turkish Airlines Euroleague C Grubu’ndaki 71-62’lik Barcelona Lassa galibiyetiyle tarihe geçecek bir sonuç elde ettiklerini söyledi. Sarıca maçın ardından, "Çok mutluyuz. Euroleague’deki tarihimizin ilk maçında, Barcelona gibi ekol bir takımı yenmek çok önemli. İlk yarıda doğal olarak telaşlıydık. Oyuncularıma, kontrol bizde olduğu sürece mutlaka kazanacağımızı söylemiştim. Barcelona gibi ortalama 80 sayıyla oynayan bir takımı 61 sayıda tuttuk. Rakip 3. periyotta kriz yaşadı. Geri gelmelerine izin vermedik. Taraftarımızın da müthiş desteğiyle tarihe geçecek, sonuç anlamında ileride çok büyük çıkarımız olacak galibiyet aldık” dedi.
TARAFTARA HAYRAN KALDI 
Barcelona Lassa Antrenörü Xavi Pascual, Pınar Karşıyaka mağlubiyetinin ardından, "İyi bir maç oynayamamamızın en büyük nedeni Karşıyaka taraftarı" dedi.
Takımıyla daha önce Euroleague şampiyonluğu da yaşayan Pascaul, “Rakibimiz bizden çok daha iyi oynadı. Biz kötü günümüzdeydik. Özellikle 3. perayot kaybetmemize büyük etken oldu. Periyot başında ve sonunda üst üste 6 top kaybı yaptık" diye konuştu.