Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) fakülte ve yüksekokullarında öğrenim gören Azerbaycanlı öğrencilerin kurduğu Samsun Azerbaycan Müzik ve Sanat Topluluğunca, Karabağ Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

"UYUYAN DEV UYANDI"

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Kurupelit yerleşkesindeki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, 44 gün içinde nihai zaferle sonuçlanan işgalin dünyaya Türklerin birlik ve beraberliğinin en güzel mesajı olduğunu söyledi. Ermenilerin işgalinin iki devlet bir millet anlayışını dünyaya hakim kıldığını belirten Başoğlu, "Bu sadece iki devletin zaferi değil, tüm Türk devletlerinin manevi desteğini aldığımız bir zaferdir. Karabağ Zaferi'nden sonra artık uyuyan dev uyandı. Zaferden sonra Türk Konseyi, Türk Devletleri Teşkilatı haline geldi. Bu birlik ve beraberlik, bizi daha güçlü kılacaktır." dedi.

ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu da 21. yüzyılda zorbalıkla bir ülkenin, bir milletin topraklarının işgal edilemeyeceğini vurguladı. Etkinlikte Karabağ ve Şuşa'da şehit olanların fotoğrafları sergilendi, öğrenciler tarafından hazırlanan müzik ve şiir dinletisi sunuldu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.