Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Türk Kızılayı Adana Şube yöneticileriyle gençliğe yönelik ortaklaşa projeler üreteceklerini söyledi.
Ataşbak, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ile Türk Kızılay’ı Adana Şubesi Genel Hizmet Yöneticisi Gülderen Neşeliler’i makamında kabul ederek, Kızılay’ın çalışmaları hakkında bilgi edindi.
Türk Kızılay’ın çok hayırlı ve anlamlı görev yaptığını ifade eden Ataşbak, bünyelerinde faaliyet gösteren Seyhan ve Yüreğir Gençlik Merkezleri lider ve üyelerinin desteğiyle Türk Kızılay’ı yöneticileriyle ortaklaşa projeler üreteceklerini açıkladı.
Ataşbak,Türk Kızılay’ı gibi topluma yararlı çalışmalar yapan kuruluşlarla koordineli çalışacaklarını, önümüzdeki hafta Atatürk Parkı’da Kızılay Adana Şubesi’nin etkinliğine destek vereceklerini de sözlerine ekledi.
SAYGILI: “DÜNYANIN 5. BÜYÜK YARDIM KURULUŞUYUZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti anlatan Türk Kızılay’ı Şube Başkanı Saygılı, insanlığa 147 yıldır çok ciddi ekiple hizmet verdiklerini, Türk Kızılayı’nın Türkiye’nin en köklü kurumu olduğu gibi, dünyada da 5 büyük yardım kuruluşu olduklarını,sahip olduğu bilgi birikimi, deneyimleri, techizatı ve insan kaynağıyla uluslararası vizyon taşıdıklarını belirtti.
Başkan Saygılı, misyonları gereği Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi’nin temel ilkeleri olan “insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik” çerçevesinde çalışan bir yardım kuruluşu olduklarını, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile her türlü projeye açık olduklarını da sözlerine ekledi.