Uğur Demirkırdı, İstanbul-

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde A Grubu ilk maçında Molde ile 17 Eylül 2015 Perşembe günü yapacağı karşılaşma öncesinde Teknik direktör Vitor Pereira ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şener Özbayraklı şunları söyledi:

"Rekabetti kazanacak olan Fenerbahçe'dir. Ben yeni transfer oldum. Kendimi kanıtlamak için elimden geleni yapmak istiyordum. Ama kimsenin sakatlanmasını istemem. Gökhan abi sakatlanınca ben de bir şans yakaladım. İnişli çıkışlı bir grafiğim oldu. Bundan sonra çok maç var ben yine kendimi aynı şekilde hazırlamaya çalışıyorum. Bu tabii hocamızın takdiri tabii oynamak herkesi mutlu eder.

Çeşitli hocalarla çalıştım. Herkesin oyun yapısı farklı. Hocamız da kendini ifade etti. Kendi oyun yapısı ve becerisini benim kıyaslamam mümkün değil. Çok kısa süre oldu. Hocamızın tecrübesi çok fazla. Futbol hayatım devam eder. Önümde çok yıllar var. Futbol hayatımdan sonra her futbolcu tecrübelerini yansıtmak ister dediğim gibi herhangi bir düşüncem yok. Ülkeme ve futbola faydalı olmak isterim. Defansı yapmamız gerekiyor ama ben de elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum.

Artık günümüz futbolunda rakiplerimizi izleyip analiz etme şansı buluyoruz. Ben de hocalarımız sayesinde bir yere sahip oluyorum. Benim de bazı tecrübelerim var. Avrupa arenasında oynamak farklı bir şey. Benim futbol mantalitem rakibe önlem almayı gerektirir ama kendi oyunuma bakarım. Ama sahanın içinde olmak motive olmak çok başka bir şey Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım."