Konya’nın Beyşehir ilçesinde, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Geleneksel Beyşehir Gölü Etrafı Kamplı Bisiklet Turu başladı.
Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesindeki Beyşehir Bisiklet Topluluğu tarafından düzenlenen iki gün süreli tur kapsamında, göl kıyısındaki festival meydanında bir araya gelen bisiklet tutkunları verilen ‘startla’ birlikte pedal çevirmeye başladı. Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Martı ismi verilen bisikletli polis timleri de ilçe merkezi çıkışına kadar bisikletli katılımcılara eskortluk yaptı.
Tura Konya haricinde Türkiye’nin 13 ilinden gelen yaklaşık 130 bisiklet tutkununun katıldığını belirten Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Beyşehir ilçe merkezi ile Isparta’nın Sulak alan mevkisindeki 80 kilometrelik ilk gün etabının tamamlanmasının ardından katılımcıların geceyi burada kuracakları çadırlı kamp alanında geçireceğini, Pazar günü sabah ise turun kalan etabının gerçekleştirileceğini söyledi. Büyükkafalı, bisiklet tutkunlarının iki günlük Beyşehir Gölü Milli Parkı etrafındaki tur kapsamında toplam 120 kilometre boyunca pedal çevirmiş olacağını da belirterek, “Tur kapsamında mola verilecek alanlarda tarihi mekanlar da ziyaret edilecek ve Beyşehir Gölü etrafında fotoğraf çekimleri de gerçekleştireceğiz” dedi.
Büyükkafalı, turun gerçekleştirileceği Beyşehir Gölü parkurunun Türkiye genelinde ilk 40 parkur arasına girdiğini, bunu da artık gururla söyleyebildiklerini sözlerine ekledi.